« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Blatter nezadovoljan južnoafričkom reprezentacijom

Od osvajanja Afričkog kupa nacija 1996. mizerni rezultati

Sepp Blatter
Sepp Blatter (Reuters)
Više o

Afrički Kup nacija

,

FIFA

,

SP 2010.

,

Sepp Blatter

,

Južna Afrika

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter izjavio je u ponedjeljak u Capetownu da je iznimno razočaran rezultatima reprezentacije organizatora Svjetskoga nogometnoga prvenstva što će se 2010. održati u Južnoj Africi.

"Moram kazati da Južna Afrika od 2004. nije napredovala onoliko koliko smo očekivali. Južnoafrikanci su 1996. osvojili Afrički kup nacija, ali su otad rezultati mizerni. Kako sada stoje stvari, Južna Afrika se nije uspjela kvalificirati niti za Afrički kup nacija u Angoli, što je veliko razočaranje i pomalo sramota za domaćina SP-a", kazao je Blatter, koji je u četverodnevnom posjetu Južnoj Africi.

Južna Afrika je domaćim porazom od Nigerije izgubila sve šanse za plasman u završnicu Afričkog prvenstva, a u zadnjih 16 godina promijenili su čak 15 izbornika. Trenutno zauzimajutek 70. mjesto na FIFA ljestvici najboljih reprezentacija svijeta.

Vodeći čovjek svjetskog nogometa govorio je samo o kvaliteti južnoafričke reprezentacije, no ne i o stanju priprema za SP dvije godine prije početka. Očekuje se da će to učiniti u utorak kada se sastaje sa vodećim ljudima države i Organizacijskog odbora. (HINA)

15.09.2008. 19:41:52
Novi komentar
nužno
nužno