« Ostali sportovi
objavljeno prije 16 godina

Blanka Vlašić u utorak na mitingu u Stockholmu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Blanka Vlašić

,

Stockholm

,

Super grand prix

Svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić u utorak, 22.srpnja, nastupit će na Super grand prix u mitingu u Stockholmu, gdje je prošle godine ostvarila osobni i hrvatski rekord (207 cm), koji je ujedno i rekord stadiona.

Nakon što je u petak slavila na mitingu Zlatne lige u Parizu, hrvatska rekorderka nije se vraćala kući, već je otišla direktno u Stockholm. U Parizu je Blanka upisala 33. uzastopnu pobjedu i četvrtu zaredom u Zlatnoj ligi, gdje su samo ona i Kenijka Pamela Jelimo (800 m) ostale u igri za "jack pot" od milijun dolara. Također, bilo joj to 56. natjecanje na kojem je preskočila dva metra, a ukupno je 85 puta išla preko te magične granice.

Iako se Blanka Vlašić u Stockholmu zbog naklonosti švedske publike osjeća kao na domaćem terenu, neće joj biti nimalo lako. Olimpijska prvakinja Ruskinja Jelena Slesarenko u nedjelju je na domaćem prvenstvu postigla osobni rekord sezone sa preskočenih 203 cm, te će zajedno sa Amerikankom Chaunte Howard, koja se adaptirala na europske staze, biti najopasnija protivnica Blanki Vlašić.

Miting u Stockholmu je najstarije atletsko godišnje natjecanje u Švedskoj, koje traje već 41 godinu, a na Olimpijskom stadionu postignuto je najviše svjetskih rekorda, čak 83.

Ženski vis u Stockholmu počinje u 19,35 sati, i za Blanku vlašić je to pretposljednje natjecanje pred odlazak na OI u Pekingu.  (HINA)

21.07.2008. 21:21:49
Novi komentar
nužno
nužno