« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
IFA 2018

BlackBerry najavio KEY2 LE

TCL Communication je na IFA sajmu u Berlinu predstavio BlackBerry KY2 LE, jeftiniju verzije izvornog modela.

BlackBerry KEY2 LE
BlackBerry KEY2 LE (BlackBerry)
Više o

BlackBerry

,

IFA 2018

,

BlackBerry KEY2 LE

BlackBerry KEY2 LE je namijenjen ljubiteljima hardverskih tipkovnica na pametnim telefonima. Ovu vrstu uređaja još uvijek dobro prihvaćaju kupci u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj i Srednjoj Europi. Za razliku od izvornog modela BlackBerry KEY2, novitet ima kućište u potpunosti izrađeno od plastike bez ojačanog aluminijskog okvira. Pozadina ima finu teksturiranu (soft-touch) obradu, odnosno gumirani materijal koji treba osigurati sigurno prianjanje.

Na prednjoj strani novi model zadržava IPS zaslon duljine dijagonale 4,5-inča s rezolucijom 1.080 x 1.620 piksela gustoće 434 ppi i omjerom slike 3: 2. Zaslon je zaštićen Corning Gorilla kaljenim staklom.

Ispod zaslona je hardverska tipkovnica s ID skenerom otiska prsta ugrađenim u razmaknicu. Tipkovnica se ponaša točno kao i ona namijenjena računalima s jasno odvojenim tipkama i odgovarajućim profiliranjem. Posebni znakovi unose se u kombinaciju tipki alt + . Također podržava 52 programabilne tipke kojima se mogu dodijeliti pojedinačne aplikacije za brže pokretanje. Možda jedina mana ove tipkovnice je što ne funkcionira kao trackpad.

BlackBerry KEY2 LE - kamere

Razlučivost kamere na prednjem dijelu je 8 MP. Prilikom snimanja selfija u okolini s bez svjetla ili sa slabim svjetlom, zaslon zamjenjuje bljeskalicu. Primarna kamera ima jedan senzor od 13 MP (f / 2.2) u kombinaciji s dodatnim od 5 MP (f / 2.4) za prikupljanje podataka o dubini polja. Nema podršku optičke stabilizacije. Moguće je snimiti 4K video na 30 fps.

BlackBerry KEY2 LE - OS

Kao što se očekivalo, KEY2 LE radi a s operativnim sustavom Android 8.1. s BlackBerry prilagođenim sučeljem, uključenim alatima za zaštitu datoteka s lozinkom ili čitačem otiska prsta ili za sigurno pregledavanje na internetu, i korisnim funkcijama za tipkovnicu. Ništa manje nije važno da je uređa pridružen Android Enterprise programu, što znači da ga preporučuje Google za tvrtke. Zanimljivo je da se Instagram, Facebook Messenger, WhatsApp itd, mogu klonirati kako bi se moglo prebacivati između privatnih i poslovnih računa.

BlackBerry KEY2 LE - SoC i baterija

Hardverska osnova temelji se na Qualcomm Snapdragon 636 platformi. SoC kombinira Adreno 509 grafički koprocesor, 4 ili 6 GB RAM-a i 32 ili 64 GB interne flash memorije proširive microSD karticom.

Kapacitet baterije iznosi 3.000 mAh. Prema proizvođaču trebala bi na jednom punjenju raditi najmanje 22 sata i podržana je Quick Charge 3.0 tehnologijom brzog punjenja. Za 36 minuta, kapacitet baterije trebao bi se napuniti do 50 posto. Štoviše, uređaj će podsjetiti vlasnika kada je došlo vrijeme za punjenje na temelju praćenja njegovih navika korištenja.

BlackBerry KEY2 LE - cijene

Cijena se kreće od 399 eura za 32 GB interne memorije do 429 eura za 64 GB. Bit će dostupan u crnoj, crvenoj i zlatnoj boji kućišta dimenzija 150,3 x 71,8 x 8,4 mm i mase 156 grama. Više pojedinosti o BlackBerry Key2 LE možete pronaći na službenoj BlackBerrymobile web stranici proizvoda.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
02.09.2018. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno