« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KONFERENCIJA

BlackBerry Europe DevCon 2012

Svima koji su mislili da je BlackBerry na koljenima, RIM je u Amsterdamu poslao vrlo snažnu poruku da se varaju

PlayBook će ući na velika vrata na tržište tableta
PlayBook će ući na velika vrata na tržište tableta (RIM)
Više o

Rim

,

BlackBerry

,

DevCon Europe 2012

,

PlayBook

,

HTML 5

Amsterdam je domaćin RIMove konferencije DevCon Europe 2012 koja je prikupila preko 2 tisuće sudionika iz cijele EMEA regije. Glavna tema je razvoj aplikacija, s naglaskom na novu platformu BlackBerry 10.

RIM je ujedno iskoristio priliku predstaviti javnosti novog izvršnog direktora Thorstena Heinsa, a kao začin cijeloj priči je poklon sudionicima, BlackBerry PlayBook koji se našao u torbi s poklonima, a trebao bi pomoći u razvoju aplikacija za rastuće tržište tableta.

Preko 75 milijuna korisnika BlackBerryja u svijetu dobra je baza na kojoj se može iskoristiti platforma za programere, a predstavljaju se i ideje o stvaranju prihoda od primjene aplikacija. Naime, dnevno se preuzima 6 milijuna aplikacija za BlackBerry, koje generiraju i do 40% više prihoda programerima od Android aplikacija.

RIMov razvojni tim će na konferenciji predstaviti i pojednostavljeni postupak za izradu aplikacija za platformu BlackBerry 10, koja je spojila najbolje od BlackBerry OSa i QNX-a. Uz to, naglasak će biti i na razvoju Java aplikacija, a sve u cilju proizvodnje što kvalitetnijih aplikacija za PlayBook putem skupa C / C + + alata za izradu aplikacija visokih performansi, koje su ujedno i kompatibilne s Androidom.

Ništa manje pažnje u RIMu ne pridaju razvoju aplikacija u HTML 5, kako za smartphone tako i za tablete, što će imati svoju zasebnu temu na konferenciji. Sve u svemu, RIM pokazuje kako su zloguki proroci u krivu, jer tvrtka očito ima dovoljno unutarnjih rezervi za povratak na stare staze slave.

 

08.02.2012. 09:35:00
Novi komentar
nužno
nužno