« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
NOVOSTI

BKS Bank d.d. postaje prva „EU-podružnica“ u Hrvatskoj

BKS Bank d.d. pripojena matičnoj banci BKS Bank AG postavši na taj način EU-podružnica, prva takve vrste u Hrvatskoj

BKS Bank krenula prva
BKS Bank krenula prva (Helge Bauer)
Više o

banke

,

BKS Bank

,

EU podružnica

Upisom u Trgovački registar uspješno je prije nekoliko dana dovršen veliki projekt grupacije BKS Bank. Naime, BKS Bank d.d. pripojena je matičnoj banci BKS Bank AG. „Austrijsko regulatorno tijelo za nadzor financijskog tržišta i Hrvatska narodna banka već su prije nekoliko tjedana odobrili pripajanje, a i postupak odobrenja za osnivanje takozvane EU-podružnice u Hrvatskoj uspješno je priveden kraju. Od 1. listopada 2016. ta će EU-podružnica nastaviti bankovno poslovanje BKS Bank d.d.", pojasnila je predsjednica Uprave BKS Bank AG Herta Stockbauer.

Svi djelatnici ostaju raditi u istim podružnicama

Svrha projekta pripajanja su pojednostavljenje administrativnih postupaka te ujednačavanje organizacijske strukture inozemnog poslovanja s grupacijom. Obje dosadašnje podružnice u Rijeci i Zagrebu, kao i svih 54 djelatnika, nastavljaju s radom u sklopu grupacije BKS Bank. Ni za klijente neće biti nikakvih neposrednih promjena, budući da spektar ponude ostaje nepromijenjen. U Sloveniji i Slovačkoj se bankovno poslovanje BKS-a također vodi putem EU-podružnica.

Prva EU-podružnica u Hrvatskoj

Stockbauer je izrazila svoje zadovoljstvo provedbom pripajanja rekavši kako je BKS Bank prva banka koja je u Hrvatskoj osnovala EU-podružnicu. „Mnogi postupci potrebni u tom cilju bili su nam novo i vrlo izazovno iskustvo, stoga posebno zahvaljujem svim nadležnim tijelima za otvorenu i vrlo profesionalnu suradnju tijekom postupka odobravanja. Veliko hvala i svim suradnicima u Hrvatskoj i Austriji za njihov angažman tijekom ovog projekta", naglasila je Stockbauer.

BKS u Hrvatsku došla kako bi ostala

Nova organizacija struktura omogućit će ekonomičnije i ciljno orijentirano poslovanje na hrvatskom tržištu.

„Svojim razvojem u Hrvatskoj vrlo smo zadovoljni. Konačno se u Hrvatskoj nazire gospodarski rast što se odražava i na ključne pokazatelje. BKS Bank d.d. je u prvom polugodištu povećala bilančnu svotu na 210,9 milijuna eura, što je porast od 3,9 posto. Potražnja za kreditima također je zabilježila porast. Kreditni volumen je na kraju prvog polugodišta iznosio 167,2 milijuna eura, a neto dobit se u odnosu na isto razdoblje prethodne godine udvostručila te iznosi 1,67 milijuna eura", zaključila je Stockbauer. Uspješni poslovni rezultati zrcale se i u usporedbi ukupnog poslovanja ostalih banaka. Statistika Hrvatske narodne banke, naime, pokazuje kako BKS Bank s pokazateljem bilančne svote po zaposlenom zauzima vodeću poziciju, a drugo mjesto svojom neto dobiti po zaposlenom u usporedbi poslovanja malih banka.

07.10.2016. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno