« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PA SE TI BUNI...

Bjelorus osuđen na zatvor zbog prosvjeda plišanim igračkama

Oporbeni aktivist Pavel Vinogradov osuđen je na 10 dana zatvora jer je na klupu ispred ureda gradonačelnika Minska poredao plišane igračke s transparentima

Više o

prosvjed

,

zatvor

,

Bjelorusija

,

plišane igračke

,

Aleksander Lukašenko

Bjeloruski sud je osudio jednog muškarca na 10 dana zatvora zbog "prosvjeda plišanih medvjedića", priopćila je u srijedu skupina za ljudska prava Vesna-96, javlja Hina.

Oporbeni aktivist Pavel Vinogradov proglašen je krivim zbog kršenja pravila o javnim okupljanjima i prosvjedima, navodi se u priopćenju.

Vinogradov je stavio na klupu ispred ureda gradonačelnika u Minsku plišane medvjediće i zečeve koji su imali plakate na kojima je, među ostalim, pisalo: "Policija mi je izbila oko", "Gdje je sloboda medija" i "Alejandro, pusti ljude da odu". Ovaj posljednji je bio poziv predsjedniku Aleksandru Lukašenku.

Prosvjedi plišanih medvjedića i figura od Lego kockica pokrenuti su u ruskom gradu Barnaulu gdje se sada redovito održavaju protiv ruskog premijera Vladimira Putina za kojega se očekuje da će biti izabran za predsjednika na izborima u ožujku.

22.02.2012. 17:51:07
Novi komentar
nužno
nužno