« Fun
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KAD DOKOLICA UDARI...

Bizarni sportovi za koje vjerojatno nikad niste čuli

Sport ne mora nužno biti premrežen interesima krupnog kapitala kako bi bio zanimljiv i zabavan, evo dokaza da se čovjek može dobro zabaviti daleko od velikih stadiona

Fotografija vijesti
Više o

smiješne informacije

,

neobični ljudi

,

ekstremni sportovi

Jeste li gledali sinoćnju Ligu prvaka? Čak i ako niste neki ljubitelj sporta, vjerujemo da su vam barem donekle poznata osnovna pravila nogometa, rukometa, košarke, tenisa, vaterpola, odbojke i mnogih drugih „mainstream" sportova, koji su danas uglavnom pravi biznisi. S druge strane, mnogi ljudi smatraju kako je ta izloženost kapitalu i televizijskim minutama oduzela dušu takvim natjecanjima, zbog čega su odlučili izmisliti nešto novo, gdje će se ekipe natjecati zato što im je to zabavno, a ne zbog novca i slave. Donosimo vam nekoliko takvih „sportova".

Udaranje u cjevanicu

Vjerujemo da vas neće nimalo začuditi kako su ovaj „sport" izumili ludi Britanci, a pravila su iznimno jednostavna: Udaraj protivnika nogom u cjevanicu dok jedan od vas dvojice prvi ne padne. I onda kažu kako su Amerikanci glupi..

Šahboks

Ovaj hibridni sport nastao je križanjem dvaju naizgled nespojivih sportova: klasičnog boksa i šaha. Jedan se meč sastoji od jedanaest rundi u kojima se izmjenjuju četiri minute šaha s tri minute boksanja. Pobjednik je onaj koji prvi napravi šah-mat ili sruši protivnika u knockdown. U slučaju da se niti jedno od to dvoje ne dogodi, o pobjedniku odlučuju suci.

Ekstremno peglanje

Još jedan „sport" nastao u Velikoj Britaniji, natjecatelji u ekstremnom peglanju postavljaju dasku na neko uvrnuto i često opasno mjesto, poput jurećeg čamca ili visoke stijene, nakon čega se natječu tko će brže i urednije ispeglati košulju ili neki drugi dio odjeće. Zanimljivo, velika većina natjecatelja su muškarci, što svakako možete nabiti na nos ovoj svojoj ljenčini dok prdi na kauču.

Nošenje supruge

Kao što mu samo ime govori, cilj ovog sporta jest prenijeti svoju suprugu stazom prepunom prepreka u što kraćem vremenu. Nastalo u Finskoj, nošenje supruga s vremenom je evoluiralo u pravi natjecateljski sport s jasno strukturiranim pravilima, zbog čega danas postoji nekoliko dopuštenih tehnika nošenja. Najveća se godišnja natjecanja danas održavaju u Finskoj te u američkoj saveznoj državi Maine.

Čovjek protiv konja

Maraton čovjek protiv konja godišnja je utrka koja se održava u velškom gradu Llanwrtyd Wellsu, a u njoj se maratonci utrkuju s jahačima na konjima. Održava se od 1980. godine, a čovjek je do sada pobijedio tek dva puta.

16.02.2012. 19:50:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava
    16.02.2012. 23:38
    Može li ekipa za peglanje doći u subotu kod mene?
Novi komentar
nužno
nužno