« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
od sapuna do zavjesa

Bizarne krađe u hotelima

Neki gosti iz hotela uzimaju sve šo je moguće skinuti i spremiti u putnu torbu, a drugi i puno više od toga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

krađe u hotelima

,

šamponi u hotelima

,

zaboravljene stvari u hotelima

Vjerojatno je svaki posjetitelj hotela barem jednom kući ponio šampon ili sapun iz kupaonice, ponešto iz fine hotelske zbirke čajeva, set za šivanje ili kemijsku olovku.

Sitne "krađe" nisu strašne i već su unaprijed uračunate u troškove hotela pa ih gosti na neki način i plaćaju u sklopu smještaja.

S druge strane, menadžeri hotela ne gledaju blagonaklono na nestanak inventara soba poput vješalica za odjeću, budilica, ručnika i ogrtača jer je riječ o stvarima koje su u vlasništvu hotela, a trebale bi to i ostati.

Krađe postaju vrlo ozbiljne kada se se gosti odlučuju ponijeti sve što je fizički moguće izvaditi iz sobe kao što su zavjese, glave tuševa, posuđe, televizori.

U jednom hotelu lanca Starwood je čak ukraden koncertni klavir. Nepozvani gosti ušetali su se u predvorje hotela usred bijela dana, pokupili klavir, strpali ga u kombi i zauvijek nestali. Hotelsko osoblje nije reagiralo jer jednostavno nije posumnjalo u krađu.

Najveća krađa uspjela je jednom američkom bračnom paru koji je u napadaju kleptomanije, prebacio kompletan inventar sobe u kamion. Osoblje je mislilo da se radi o radnicima i preuređenju sobe, a kad je krađa otkrivena, paru je nestao sav trag.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da najčešće nestaju tepisi, svjetiljke, ogledala i zavjese. Osim Biblija, koje su redovna oprema većine hotela, često nestaju i knjige dojmova gostiju.

Međutim, postoje i gosti koji svoje vlastite stvari namjerno ili slučajno ostavljaju u hotelu.

U apartmanu za mladence u jednom bečkom hotelu tek vjenčani par zaboravio je svoj predbračni ugovor, a Rudolph Giuliani, bivši gradonačelnik New Yorka slučajno je u hotelu ostavio strateški plan za predizbornu kampanju.

Ankete provedene u hotelima pokazuju da gosti najčešće zaboravljaju punjače za mobitele, bijele majice, donje rublje, čarape i pidžame te ključeve, a iznenađujuće često u sobama se zaboravljaju vjenčani prsteni.

Pronađene stvari se diskretno spremaju u za to namijenjenu prostoriju u hotelu. Svaki zaboravljeni predmet dobije svoj broj i čeka da vlasnik dođe po njega.

Po čak 95% zaboravljenih stvari vlasnici se nikada ne vraćaju, iako zakon propisuje da se one moraju čuvati u hotelu najmanje pola godine.

Istraživanje provedeno preko portala hotels.com pokazalo je da je 65% ispitanika barem jednom zaboravilo neki predmet u sobi te da su žene neopreznije od muškaraca.

Svaka druga žena navela je da je u kupaonici zaboravila kozmetičke preparate, svaka treća je ostavila knjigu, a 17% nakit. Muškarci pak zaboravljaju čarape, pulovere, jakne i cipele.

25.09.2009. 14:12:00
Novi komentar
nužno
nužno