« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
TEŠKE OPTUŽBE

Bivši šef MMF-a sudjelovao u grupnom silovanju prostitutke?

Istražitelji su predali nove dokaze o optužbama da je Strauss-Kahn možda seksualno zlostavljao belgijsku prostitutku na seks partyu u Washingtonu

Fotografija vijesti
Više o

MMF

,

Dominique Strauss-Kahn

,

Strauss-Kahn

Bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn bio je uključen u grupno silovanje koje se odvilo u jednom washingtonskom hotelu 2010. godine, stoji u teškim optužbama koje će istražiti francusko tužiteljstvo, prenosi Hina.

Strauss-Kahn je prošloga mjeseca neizravno optužen za svodništvo, preko optužbi da je bio uključen u prsten prostitucije organiziran u Lilleu.

Ured tužitelja je objavio da su istražitelji predali nove dokaze o optužbama da je Strauss-Kahn možda seksualno zlostavljao belgijsku prostitutku na seks partyu organiziranom u hotelu W u Washingtonu u prosincu 2010., u čemu su sudjelovala i tri njegova prijatelja.

Prema pisanju lista Liberation, istražitelji zahtjev temelje na svjedočenju dviju belgijskih prostitutki koje su pozvane u Washington kako bi sudjelovale na "seks party-u".

Jedna od njih rekla je policajcima da je bila podvrgnuta "određenim seksualnim radnjama bez njezinog pristanka", prema Liberationu.

Tužitelji će ocijeniti dokaze prije nego što odluči hoće li podnijeti optužnicu.

Strauss-Kahnov odvjetnik Henri Leclerc odbio je komentirati novu istragu. U ožujku je obećao da će osporiti vjerodostojnost postojeće istrage i rekao da se bivšeg francuskog ministra financija progoni zbog njegova "slobodoumlja".

04.05.2012. 22:19:19
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava pive
    05.05.2012. 05:00
    Tip je fakat slobodouman, pogotovo kada su u blizini prostitutke.
Novi komentar
nužno
nužno