« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
WOW!

Bitcoin probio 50 tisuća dolara

Bitcoin je u utorak dosegnuo novi rekord, prekoračivši prvi puta razinu od 50.000 dolara, potaknut naznakama da ga prihvaća sve više etabliranih ulagača.

Postalo je zanimljivo...
Postalo je zanimljivo... (Arhiva)
Više o

bitcoin

Bitcoin je nakratko dosegnuo 50.602 dolara da bi se nakon podneva stabilizirao na 50.300 dolara, što znači da je u plusu pet posto u odnosu na prethodno zatvaranje.

Samo u ovoj godini vodeća svjetska kriptovaluta ojačala je oko 72 posto, a najveći je dobitak zabilježila nakon što je američki proizvođač električnih automobila Tesla objavio da je kupio bitcoine za 1,5 milijardi dolara.

Kompanija je poručila i da ga planira prihvatiti kao sredstvo plaćanja.

Time se Tesla tek pridružio valu krupnih ulaganja, uz čiju se potporu bitcoin vinuo s margina financija prema bilancama kompanija i Wall Streetu, budući da su ga naveliko počele kupovati američke tvrtke i tradicionalni menadžeri novca.

Skok bitcoina "omogućile su prilike na tržištu u posljednje vrijeme i zbivanja u kriptosvijetu i financijskom svijetu općenito", objašnjava Jacob Skaaning iz kripto hedge fonda ARK36.

"Želio bih ipak pozvati na oprez: iako su moje dugoročne procjene optimistične, treba u međuvremenu očekivati i velike oscilacije cijena", naglašava Skaaning.

"Bitcoin je i dalje izuzetno nestabilan", upozorava.

Manja kriptovaluta ethereum porasla je 1,1 posto, približivši se na korak rekordnoj razini od 1.874,98 dolara, dodaje Reuters.

17.02.2021. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno