« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Birkirkara - Hajduk 0-3

Plasman u 2. pretkolo Kupa UEFA

Još jedan sukob navijača i policije na Malti, ovaj put manjih razmjera
Još jedan sukob navijača i policije na Malti, ovaj put manjih razmjera (Paun Paunović/CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Torcida

,

Kup Uefa

,

Birkirkara

Nogometaši Hajduka pobjedom od 3:0 nad domaćinom u La Valletti plasirali su se u 2. pretkolo Kupa UEFA. Uz rezltat iz prve utakmice ukupno stanje je 7:0 za "Bile".

Od samog početka susreta Hajduk je dominirao utakmicom. Prvu šansu imao je Rubil već u 2. minuti, ali udarac je bio loš. No već u 5. minuti strijelac za 0-1 bio je Strinić.

Tokom prvog dijela utakmice sudac irski McKeon je zbog velike vrućine prekinuo utakmicu na minutu i pol kako bi se igrači, a i on osvježili. U nastavku su domaćini imali šansu nakon što je na 18 metara Strinić srušio  Galea i zaradio žuti karton. Udarac je izveo Tabone, ali lopta je otišla preko gola. U sudačkoj nadoknadi Bartolović je povisio rezultat na 2:0.

U drugom dijelu Strinić i Kalinić ostali su na klupi, a trener Goran Vučević uveo je Ibričića i Oremuša. a Od nekoliko prilika koje su priredili nogometaši Hajduka valja izdvojiti onu Bartolovića u 50. minuti kada je sa 7 metara nakon Rubilovog proigravanja sa 7 metara tukao preko gola. Drugo poluvrijeme je bilo u najmanju ruku pasivno što je razumljivo uzevši u obzir vrućinu.

Moguće da je upravo vrućina bila presudna za  navijački incident koji se dogodio u 65. minuti kada su pripadnici Torcide zapalili nekoliko bengalki, a malteška policija reagirala uhićenjem trojice od njih tokom ćega se desio i manji sukob navijača s pripadnicima policijskih snaga i trganje manjeg broja sjedalica s tribine.

Da kraj ne prođe monotono pobrinuo se Senijad Ibričić koji je u 90. minuti sa lijeve strane prošao u šesnaesterac te ispod istrčalog vratara smjestio loptu u gol zaključivši rezultat na 3:0. (METRO/SN)

31.07.2008. 20:06:06
Novi komentar
nužno
nužno