« Spektakli
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
WOW!

Birkinice otišle za vrtoglave iznose

Birkinica, kultna ženska torbica francuske modne kuće Hermes, izrađena iz krokodilske kože i urešena dijamantima, prodana je za 254.617 eura (1.906.000 HRK) što je novi svjetski rekord, piše britanski list The Independent

Tražene do bola...
Tražene do bola... (Arhiva)
Više o

birkinice

Izuzetno rijetka torbica Hermès Diamond Himalaya Birkin 25 izrađena je iz kože nilskog krokodila i s uresima od 18-karatnog bijelog zlata i dijamanata.

Birkin je model iz 2016. luksuzne francuske modne kuće, a prodan je na online dražbi londonske kuće Christie's.

Cijenom je postignut novi rekord za žensku torbicu prodanu u SAD-u, a ujedno je i najviša cijena postignua za ručnu torbicu na digitalnoj dražbi.

Kupac ostaje anoniman, a bio je među brojnima koji su se natjecali iz 29 zemalja.

Christie's dodaje da su "visoke cijene postignute i za druge modne predmete, modnih kuća Chanel te Louis Vuitton.

Ranije ovaj mjesec reperica Cardi B i njezin suprug Offset bili su kritizirani jer su dvogodišnjoj kćeri kupili Hermesovu ručnu torbicu Birkin za 8.000 dolara.

Hermèsova torbica Birkin jedan je od najpopularnijih dizajna, a ime duguje engleskoj glumici i pjevačici Jane Birkin koja ju je promovirala sredinom 80-ih godina.

U veljači 2019. Selfridges je zabranio prodaju predmeta od kože egzotičnih životinja kao što su aligator, krokodil i piton. Prodaju krzna zabranio je 2005.

Ni modne linije koje posjeduju Victoria Beckham, Vivienne Westwood, Diane von Furstenberg i Chanel ne rabe egzotičnu kožu.

25.08.2020. 17:02:00
Novi komentar
nužno
nužno