« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
IZBORI

Birališta su otvorena, pa svi na izbore!

Rezultati prvih izlaznih anketa bit će objavljeni u 19 sati, čim budu zatvorena birališta, odnosno čim prestane izborna šutnja koja je započela u petak u ponoć

Tko će biti veseo večeras?
Tko će biti veseo večeras? (Arhiva)
Više o

predsjednički izbori

,

birališta

U 7 SATI diljem zemlje otvorena su birališta. Hrvatska bira predsjednika između 11 kandidata. Do 19 sati otvoreno je ukupno 6533 biračkih mjesta, od čega je 6409 u Hrvatskoj te 124 u inozemstvu. Na popisu birača nalazi se ukupno 3,854.747 građana.

Na listićima su imena Nedjeljka Babića (HSSČKŠ), Ante Đapića (DESNO), Kolinde Grabar Kitarović (HDZ), nezavisnih Daria Juričana i Mislava Kolakušića, Dejana Kovača (HSLS), Zorana Milanovića (SDP), nezavisne Dalije Orešković, Katarine Peović (RF), Ivana Pernara (SIP) te nezavisnog Miroslava Škore. Svaki birač može zaokružiti samo jedno ime, odnosno redni broj ispred odabranog kandidata, na način da to bude čitko i jasno kako bi listić bio važeći. 

Rezultati prvih izlaznih anketa bit će objavljeni u 19 sati, čim budu zatvorena birališta, odnosno čim prestane izborna šutnja koja je započela u petak u ponoć. Prve privremene rezultate izbora za predsjednika DIP će objaviti u 20 sati, a informacije će se dalje ažurirati svakih 10 minuta. 

22.12.2019. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno