« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
SP 2010.

Bilić uoči Andore ima problema sa napadačima

U konkurenciji kao zdravi ostaju samo Nikola Kalinić i Ivan Klasnić.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi, CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

Nikola Kalinić

,

nogometna reprezentacija

,

Ivan Klasnić

,

SP 2010.

,

Hrvatska - Andora

,

bolesni napadači

Od obilja rješenja koje smo imali u napadu, sada imamo velikih teškoća upravo sa ozlijeđenim ili bolesnim napadačima, kazao je na konferenciji za tisak uoči okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu izbornik Slaven Bilić.

Za izlučni dvoboj SP 2010 s Andorom 1. travnja u Andorri La Velli Bilić već otprije ne može računati na teže ozlijeđenoga Mladena Petrića, a nakon utakmica ovog vikenda njegov klupski kolega Ivica Olić je bolestan, Mario Mandžukić je ozijedio zglob, Eduardo da Silva je također ozlijeđen, pa u konkurenciji kao zdravi ostaju samo Nikola Kalinić i Ivan Klasnić.

"S Olićem sam dogovorio da ostane u Hamburgu i pokuša zaliječiti virozu, te se nadam da će nam se priključiti sredinom tjedna. Mandžukić će morati na pregled, jednako kao i Klasnić, a i Eduardo je u nezavidnoj poziciji. Ipak, tješi me činjenica da je u subotu bio na klupi Arsenala u dvoboju protiv Newcastlea, a Wenger ga sigurno ne bi uvrstio da nije zdrav", rekao je Bilić.

Nakon okupljanja u Zagrebu najbolji hrvatski nogometaši će odraditi lakši trening na stadionu u Maksimiru, te potom otići na pripreme u Rovinj. Bilić je već najavio da će svi rovinjski treninzi biti zatvoreni za javnost, iako još nije isključio mogućnost da za brojne navijače barem jedan trening učini javnim.

"Najbitnije je zadržati maksimalnu ozbiljnost i profesionalnost jer Andoru moramo dobiti i u toj utakmici nema mjesta za bilo kakav podbačaj. Ne treba zaboraviti da nakon Andore u Zagreb dolazi Ukrajina, a potom nas čekaju gostovanja kod Bjelorusa i Engleza, te su to utakmice koje će odlučiti o našem plasmanu", zaključio je Bilić. (hina/metro-portal)

23.03.2009. 20:29:21
Novi komentar
nužno
nužno