« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
FAVORITI

Bilić siguran u pobjedu protiv Gruzije

Igrači su motivirani, žele skinuti teret dugog neigranja na Poljudu i osvojiti vjerojatno ključna boda

Bilić
Bilić (Ronald Gorsic / CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

Hrvatska Gruzija

Bilić ne sumnja u pobjedu protiv Gruzije. "Jedva čekamo istrčati na Poljud jer je teren fenomenalan. Sutra navečer ćemo pobijediti Gruziju i duboko sam uvjeren u tu pobjedu. Favoriti smo, imamo kvalitetu, respektiramo protivnika, ali bolji smo od njih", izjavio je Bilić.

"Gruzija nije lagan protivnik, ali mi ćemo od prvog trenutka krenuti silovito. Tražit ćemo rani gol, ali nećemo gubiti glavu ako i u 85. minuti bude 0:0, jer smo psihološki pripravni igrati do zadnje sekunde. Želimo pobijediti radi sebe i Hrvatske, a nastojat ćemo skinuti i teret dugog neigranja na Poljudu, a dodatni motiv za pobjedu je i što igramo za Dragu Gabrića koji se oporavlja nakon nedavne teške prometne nesreće", kazao je Bilić, koji je naglasio da svoj optimizam temelji na optimalnoj fizičkoj i psihičkoj spremnosti naših reprezentativaca, piše Hina. 

Najavio je kako je Šimunić, unatoč tomu što je malo igrao za Hoffenheim, sto posto spreman i u stanju je odigrati veliku utakmicu. Rekao je da su tijekom devetodnevnih priprema Klasnić i Pranjić imali sitnih problema sa ozljedama, ali da su i oni spremni za utakmicu.

Za napadača Hajduka Antu Vukušića, koji je bio na pripremama A reprezentacije, ali će sutra nastupati za mladu reprezentaciju protiv Gruzije u Dugopolju, Bilić je rekao da će vrlo brzo biti velika snaga hrvatskog nogometa.

Na upit kako komentira današnje priopćenje Torcide u kojem je najavila da će bojkotirati prvih 14 minuta sutrašnje utakmice, jer na Poljudu reprezentacija nije igrala kvalifikacijsku utakmicu 14 godina, Bilić je kazao kako to ne bi želio komentirati jer su on i igrači ranije govorili o važnosti Poljuda.

"Mi smo totalno u utakmici, a naš put do pobjede olakšat će fantastično bodrenje svih koji budu na tribinama", kazao je Bilić.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić izvjestio je da je do danas prodano 25.000 ulaznica, te dodao kako će na Poljudu zbog Uefinih propisa biti postavljen video nadzor i brojčanici. Srebrić je izrazio žaljenje što dugi niz godina hrvatska reprezentacija nije igrala kvalifikacijeke utakmice na Poljudu, te je obećao da će se to ubuduće ispraviti.

02.06.2011. 19:18:58
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportski
    03.06.2011. 14:17
    izgubit ćemo, vrijeme je za nove face Bilić je više dosadio i bogu i vragu
  2. avatar
    ciro
    03.06.2011. 15:35
    gubimo ovo
Novi komentar
nužno
nužno