« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
i to je riješeno

Bilić ostaje izbornik

POGLEDAJTE VIDEO - Nane i ekipa vjeruju da bi s ovom ekipom trebalo dostići nove vrhunce, HNS ih podržava

(Getty Images, Infopunkt)
Više o

Slaven Bilić

,

produženje ugovora

,

Bilić ostanak

,

Bilić izbornik

Tiskovna konferencija natrpana novinarima i pitanje koje lebdi već danima, ostaje li Bilić izbornik ili ne, iznjedrili su poluočekivani odgovor. Bilić Boysi i dalje će u medijima nositi to ime, no kako će to izgledati na terenu tek treba vidjeti.

Bilić je govorio o utakmici u Kazahstanu, nevjerojatnoj nesreći koja je pratila reprezentaciju tijekom kvalifikacijskog ciklusa i rezultatima koji nisu zadovoljili javnost, a nadamo se niti njega i igrače. Unatoč pričama koje su curile iz stožera na sve strane, ostavke nisu kuvertirane i sve izgleda ružičasto.

Kako svi znaju, situacija ipak nije niti blizu te boje. Obrana, koja nas je poslala na ljetovanje na Jadranu umjesto u JAR, više praktički ne postoji. Šimunić i Križanac su potjerani, hoće li Nane i Crazy Joe izgladiti stvar ne zna se, a Križanac je ionako upao preko novina, pa je tako i izašao. Brat Robert rekao je zbogom, Drpić jedva igra i u drugoj njemačkoj ligi, Čalu se zove da bi sjedio na klupi, a klinci tipa Lovrena i Barbarića ipak još nisu dorasli kvalifikacijama za europsko i svjetsko prvenstvo.

Veza je relativno OK, kad bi Srna počeo igrati makar slično onome što je radio do prije dvije godine briga bi bilo puno manje, Rakitiću treba standardnije igranje u Njemačkoj da stegne sigurnost, o Kranjčaru i Modriću ne treba trošiti riječi.

Napad je, naizgled, najbolji dio momčadi, no problem je što ako nema Dudua nitko ne zabija, a Olić razmišlja o odlasku. Kako će Bilić s dečkima smisliti novu momčad, tko će upasti a tko otpasti vjerojatno nećemo znati do početka novog kvalifikacijskog ciklusa. Vremena ima, no ima li podršku i povjerenje vodećih ljudi HNS-a, ma koji oni bili?

Bilić je uvjeren da ima veliku podršku javnosti i da su se poklopili svi preduvjeti za nastavak rada na kormilu reprezentacije:

Smatra da je plasman na SP izgubljen zbog silnih hendikepa s kojima se stožer i momčad susretala tijekom kvalifikacija:

Iako priznaje da je treće mjesto u skupini neuspjeh, smatra da je Hrvatska i dalje snažna reprezentacija koja ima visoki nogometni rejting:

16.10.2009. 13:25:18
Novi komentar
nužno
nužno