« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
bjegunci stjerani u kut

BiH neće više biti hrvatski Meksiko

Potpisivanjem sporazuma između Srbije, BiH i naše zemlje spriječit će se bježanje pravomoćno osuđenih osoba

(V.M.Tauber/CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Ognjen Šimić

,

bijeg u BiH

,

pravomoćne presude

,

zatvorska kazna

Ako je suditi prema izjavama dužnosnika Bosne i Hercegovine, ta zemlje od prosinca više neće biti utočište bjegunaca iz Hrvatske i Srbije te obratno.

„Naime, potpisivanjem ugovora između dvije države, bit će riješeno pitanje izvršenja zatvorske kazne za pravomoćno osuđene osobe koje su nakon izricanja presude u jednoj državi pobjegli u drugu čiji su državljani", rekao je za portal sarajevo-x.com Jusuf Halilagić, tajnik Ministarstva pravde BiH.

Halilagić tvrdi da su 282 pravomoćno osuđene osobe pobjegle iz BiH u susjedne zemlje (100 Srbija, 110 Hrvatska, 13 Crna Gora).

Sporazum će potpisati dakle, BiH, Srbija i Hrvatska a tu činjenicu dodatno potvrđuju i izjave premijerke Kosor koja je nedavno bila u posjetu Sarajevu. Ona je tad rekla kako su usuglašene izmjene i dopune međunarodnih ugovora pa na temelju toga se predviđa da bi sporazum mogao biti potpisan već u prosincu.

Iz Hrvatske je u Bosnu prebjeglo oko 50 osoba koje su pravomoćno osuđene. Medijski najeksponiraniji su Branimir Glavaš, Ognjen Šimić, Blaž Petrović i drugi.
24.11.2009. 08:58:00
Novi komentar
nužno
nužno