« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ZAKON KAŽE

BiH Gudurića može držati u pritvoru 40 dana

Prema zakonima BiH ekstradicijski se pritvor u ovakvim slučajevima određuje na razdoblje od osamnaest dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Interpol)
Više o

BiH

,

izručenje

,

ubojstvo Pukanića

,

Bojan Gudurić

,

ekstradicijski pritvor

Bojan Gudurić, kojega hrvatsko pravosuđe sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, ostaje u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu u sljedećih osamnaest dana, a taj rok može biti produljen do četrdeset dana, doznaje u srijedu Hina iz Suda Bosne i Hercegovine.

Guduriću, koji se pod još nejasnim okolnostima u ponedjeljak navečer odlučio predati policiji u Banja Luci, sudac Suda BiH u utorak je odredio ekstradijski pritvor do izručenja Hrvatskoj.

Prema zakonima BiH, ekstradicijski se pritvor u ovakvim slučajevima određuje na razdoblje od osamnaest dana kako bi se Ministarstvu pravde BiH ostavilo vrijeme potrebno za dogovaranje svih detalja vezanih uz izručenje s državom koja traži počinitelja nekog kaznenog djela.

Na zahtjev države koja je raspisala tjeralicu za osobom uhićenom u BiH, ekstradicijski pritvor može biti produljen do razdoblja od četrdeset dana.

Odmah po potvrdi informacije da je Gudurić uhićen u BiH, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je njegovo izručenje.

Kasnije tijekom dana to je učinilo i Ministarstvo pravde Srbije, jer Gudurića traže i u toj državi zbog sudjelovanja u oružanim pljačkama.

Prema informacijama koje je potvrdio Sud BiH, Gudurić se tijekom saslušanja nije protivio izručenju Hrvatskoj pa je time omogućen ubrzani postupak njegove ekstradicije. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 16:33:26
Novi komentar
nužno
nužno