« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SC

Besplatne radionice na Velesajmu kulture

Lab Work, djembe, digeridoo, radionica crtanja Mandale, locking, hip hop ... i sve besplatno u MM Centru u Savskoj 25

Radionice za dušu i tijelo :)
Radionice za dušu i tijelo :) (Kultura promjene)
Više o

Velesajam kulture

,

besplatne radionice

,

Lab Work Zagreb

,

Soundframe

,

digeridoo

VJ kolektiv LWZ (Soundframe) će od 20. do 23. siječnja održati u prostorima Klubvizije SC/MM centra 4-dnevnu radionicu animacije i žive vizualizacije, otvoreni lab i prezentaciju/party pod nazivom - LAB WORK ZAGREB!

Pozivaju se svi zainteresirani za animaciju i live vizualizaciju da sudjeluju u stvaranju raznovrsnog medijskog grupnog projekta. Cilj je zajednički kreirati skup animiranih klipova iz različitih medija koji potom mogu biti miksani uživo u različite vizualne pojave.

Ulaz naravno slobodan!

Prvi će dan započeti RADIONICOM (teorijom, primjerima, praksom), zatim će se tijekom cijelog festivala zadržati OTVORENI LAB (dođeš, gledaš, odeš ili ostaneš) kako bi zadnjeg dana festivala projekt završili prezentacijom, zapravo partyjem.

Radionica/laboratorij će cijeli festival biti otvorena za sve zainteresirane, a raspored događanja bi otprilike mogao ići ovako:

1. dan počinje u 12 sati teoretskim dijelom o izradi vizuala. Prezentirat će se rad kolektiva kao i individualnih projekata voditelja radionice. Sudionici će naučiti koristiti različite tehnike animacije. Cilj je da se kolektivno napravi skup animiranih klipova koji se mogu live miksati u različite vizualne pojave. Pozivamo sve sudionike da implementiraju svoje ideje.

2. i 3. dan

Prostor radionice će se transformirati u privremeni otvoreni laboratorij. Sudionici radionice pozivaju se da ostanu i nastave raditi, s time da novi ljudi mogu ulaziti, gledati, posjećivati lab i razrađivati i realizirati svoje ideje. Riječ je o razmjeni ideja, tehnika i načina rada.

4. dan

Završna prezentacija i projekcija svih napravljenih klipova; pridruživanje party-u u Teatru &TD i live miksanje vizuala uz muzički akt.

Za sudjelovanje na prvom danu radionice, radi organizacije materijala i samog procesa rada molimo prijavite se što prije, odnosno do 19. siječnja, s vašim imenom, prezimenom, e-mailom i kontakt telefonom na edukultura.sc@gmail.com.

Ukoliko nećete stići na prvi- teoretski i prezentacijski dan - vrata Laba su vam otvorena i ostala 3 dana festivala.

Od četvrtka do nedjelje (20.-23.1.); od 12 do 21 navrate do Klubvizije SC unutar MM centra (Savska 25)!

LWZ je VJ kolektiv iz Beča, a za Velesajam nam stiže Markus Wagner & Martin Peter Lorenz.

Informacije o ostalim radovima LWZ-a ili članovima potražite na sljedećim linkovima:
vimeo
cargocollective.com

Radionica  crtanja Mandale će se održat u petak,  21. siječnja u dvorani  SEK  od 15 do 17 sati.

Mandale su energetske slike koje na simboličan način prikazuju cjelovitost Svemira i ljudske duše.

Radionica crtanja mandale odvija se u tri etape, prva u kojoj polaznici slušaju kratku priču o porijeklu, nastajanju i životu mandale, zatim meditacija u kojoj se smiruje mental i pokušava što dublje uroniti u sebe  te naposljetku crtanje mandale.

Nakon radionice crtanja Mandale, u SEK-u će se 21. siječnja, od 17 do 19 sati održati  početna radionica sviranja Didgeridoo-a, tradicionalnog aboridžinskog, a ujedno i najstarijeg puhaćeg instrumenta.

Plesni kolektiv Funkee Sapiensi iz Osijeka će 22. siječnja, u dvorani SEK, od 12 do 19 sati, održati radionice na kojima će polaznici imati priliku usvojiti osnove lockinga, hip hopa i housea. Svi plesači, ali i slučajni prolaznici su dobrodošli.

RASPORED RADIONICA:

12,00 - 14,00 House
14,30 - 16,30 Locking
17,00 - 19,00 Hip Hop

Ujedno Vas pozivamo da nam se subotu,  22. siječnja, od 17 do 19 sati, u MM centru, Savska 25, pridružite na dva sata djembe kruga - možete doći slušati, gledati ili, ako imate djembe, sudjelovati. Ne budite sramežljivi - dopustite da vas obuzme hipnotički ritam. Na ovaj ili onaj način.

Sve koji žele sudjelovati na radionici crtanja Mandale, Didgeridooa ili naučiti osnove lockinga, hip hopa i housea mogu se prijaviti na e-mail rahwu11@gmail.com.

15.01.2011. 15:46:00
Novi komentar
nužno
nužno