« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
RADIONICE

Besplatna online Likovna radionica Talent, što s njim?

U okviru projekta Kulturnjak.hr vode umjetnici Irena Jukić Pranjić i Miroslav Brletić, profesori s višegodišnjim pedagoškim iskustvom u radu s iznimno talentiranim osobama

Talent - što s njim
Talent - što s njim (Arhiva)
Više o

besplatne radionice

,

talent

Osoba može biti talentirana od rođenja i očitovati svoju jedinstvenost od djetinjstva. Isto tako, pojedinac se može izraziti u odrasloj dobi, kao što su npr. to učinili van Gogh ili Gauguin.

Vjeruje se da svaka osoba posjeduje određene vještine i talent, a upravo to nas čini drukčijima od drugih. Talent je urođena kvaliteta unutar osobe koja joj omogućuje da puno lakše odradi radnju koja drugima često zna biti puno izazovnija. Talent je često skriven i sirov, što zahtijeva prepoznavanje u pravo vrijeme, kvalitetno vodstvo i usmjeravanje pojedinca u smjeru koji će mu omogućiti da usavrši vještine za koje talent već ima. Vještina izvedbe se može poboljšati tijekom vremena ako se ulaže napor u pravom smjeru, ali osnova je uvijek talent.

Kako prepoznati talent?

Kako raditi s talentiranom djecom?

Kako ih uputiti u pravom smjeru?

Ljudima se često događa da njihov talent ostaje neprepoznat zbog nedostatka odgovarajućeg vodstva, podrške i mogućnosti da se razvije. Sjetite se samo slikarskog umijeća iz knjige Mali princ - šešir ili zmija? Jesu li možda i Vama rekli da ima važnijih stvari u životu od umjetnosti?

Kroz dvije radionice saznajte kako potaknuti svoje učenike da budu kreativni, kako razvijati njihove talente, a istodobno im dati slobodu da sami traže svoj umjetnički izričaj.

Saznajte kako pronaći vlastiti talent na koji ste možda zaboravili i kako uživati u onome što volite raditi neovisno o mišljenju okoline.

Besplatna online radionica održat će se 15. i 16. 1. 2022. u 18:30 sati za polaznike 54+. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca

https://forms.office.com/r/qfpUCJKytZ

VODITELJI RADIONICE

Irena Jukić Pranjić profesorica je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, višestruko je nagrađivana ilustratorica, animatorica, crtačica stripa i urednica. Upravo je završila svoj novi, četvrti film Real Boy i objavila novu knjigu Dnevnik snivanja i filozofiranja. Irenini filmovi redovito dobivaju nagrade na festivalima, a više je puta nagrađena za strip i ilustracije. Ilustrirala je brojne slikovnice, udžbenička izdanja te dječje časopise.

Više o Ireni Jukić Pranjić pročitajte na poveznici https://www.kulturnjak.hr/index.php/2021/06/14/irena-jukic-pranjic/ 

Miroslav Brletić akademski je slikar i grafičar. Diplomu je stekao na Akademiji likovnih umjetnosti 1976. godine u Sarajevu na slikarskom odjelu, škola prof. Milivoja Unkovića. Profesor Brletić se osim slikarstvom bavi i ilustracijom i serigrafijom, a član je HDLU-a. Svoje likovne radove izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama. Autor je većine plakata, programskih knjižica te ostalih promidžbenih materijala Bjelovarskog kazališta čiji je jedan od osnivača. Radio je kao profesor u 4. osnovnoj školi Bjelovar i u bjelovarskoj gimnaziji, a danas vodi likovne radionice u Galeriji Bjelovar.

KONCEPT RADIONICE

U prvom dijelu radionice govorit će se o radu s mladima u osnovnim i srednjim školama, školskom programu i prilikama za mlade koji posjeduju slikarski talent.

U drugom dijelu ćemo se fokusirati na razvoj slikarskih vještina kod osoba koje su u potrazi za inspiracijom, novim znanjima i potvrdom svojega talenta.

Moderatorica radionice je Antonija Putić.

Ovim putem molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svima za koje vjerujete da bi ih naša online radionica mogla zanimati.

Više informacija potražite na www.kulturnjak.hr ili na našoj Facebook stranici.

Kulturnjak.hr projekt je čiji je nositelj udruga Impress (www.udruga-impress.hr) s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (https://crok.hr). Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Impress.

11.01.2022. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno