« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Besek se vraća bez Golika, a možda i Vukmana

Varteks započeo pripreme za proljetni dio prvenstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak, CROPIX)
Više o

mladi nogometaši

,

NK Varteks

,

Neven Vukman

,

Gordan Golik

,

proljetni dio prvenstva

,

pripreme za sezonu

Prozivkom nogometaša Varteksa danas su započele pripreme varaždinskog prvoligaša za proljetni dio prvenstva u koji varaždinski sastav kreće sa šeste pozicije. Varteks u pripreme kreće bez Gordana Golika koji je otišao u poljski Lech iz Poznana, a inozemni angažman traži i Neven Vukman, koji je trenutno na probi u finskom prvaku Interu iz Turkua.

"Vukman se u srijedu vraća iz Finske. Ukoliko zadovolji na probi slijedi dogovor s klubom. U protivnom Vukman će se priključiti pripremama s Varteksom", istaknuo je na današnjoj prozivci direktor kluba Branko Janžek.

O imenima pojačanja za sada se u klubu još ne izjašnjavaju, iako je predsjednik Ivan Topolnjak istaknuo kako postoji nekoliko interesantnih igrača u Hrvatskoj, no njihova je cijena trenutno previsoka.

Uz nekoliko imena iz juniorskog pogona, koji će potražiti svoje mjesto u seniorskom sastavu, u nastavku prvenstva i dalje se najviše računa na Miljenka Mumleka, Gorana Mujanovića, Dragu Papu, Josipa Brezovca te Igora Prahića, koji nakon boravka na probi kod škotskog Celtica ipak ostaje u Varaždinu.

"Cilj u ovoj sezoni i dalje ostaje isti, a to je stabilizacija rezultata te maksimalan ulazak u svaku utakmicu. Što se tiče priprema, vrednovat ću samo rad i zalaganje, a u prvom sastavu igrat će igrači koji pokažu najviše želje i htijenja na treninzima", rekao je trener Varteksa Dražen Besek.

Vartkes u Varaždinu ostaje do 25. siječnja, nakon čega slijede šestodnevne pripreme u Puli te povratak u Varaždin. U slijedećih četrdesetak dana odigrat će se desetak pripremnih utakmica, uglavnom sa prvoligašima, a generalna proba je utakmica protiv Sturma iz Graza 15. veljače u Varaždinu. (hina/metro-portal)

12.01.2009. 15:06:59
Novi komentar
nužno
nužno