« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
KRAJ PUTA

Berlusconi večeras podnosi ostavku

Na ulicama glavnoga talijanskog grada već su se počeli okupljati prosvjednici, izvikujući "Ostavka, ostavka" i ističući talijanske zastave te transparente na kojima piše "Bye-bye Silvio"

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

Giorgio Napolitano

,

Italija

Talijanski premijer Silvio Berlusconi večeras će podnijeti ostavku na svoju dužnost predsjedniku države Giorgiju Napolitanu, prenosi Hina.

Talijanski zastupnici u subotu su usvojili paket ekonomskih reformi koje je tražio EU, otvorivši na taj način put za ostavku premijera Silvija Berlusconija te za formiranje prijelazne vlade. Gornji dom parlamenta, Senat, to je napravio jučer, pa je na taj način izglasovan proračunski zakon koji sadrži reformske mjere.

Na ulicama glavnoga talijanskog grada već su se počeli okupljati prosvjednici, izvikujući "Ostavka, ostavka" i ističući talijanske zastave te transparente na kojima piše "Bye-bye Silvio" ili jednostavno "Nestani!" i "Konačno!".

Najviše se prosvjednika okupilo ispred palače Chigi, sjedišta talijanske vlade, a dio ih se okupio ispred Quirinalea, sjedišta predsjedništva države. Neki su se prosvjednici okupili pred Cavaliereovom vilom Grazioli.

12.11.2011. 21:16:02
Novi komentar
nužno
nužno