« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
OPROSTI, ALI NE ZABORAVI

Berlusconi oprostio napadaču kako bi se umilio javnosti

U duhu blagdana ili ne, Berlusconi oprašta napadaču, ali i traži naklonost javnosti zbog tog incidenta.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (BBC)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Giorgio Napolitano

,

Massimo Tartaglia

,

napad berlusconi

,

Berlusconi oprostio Tartagli

Talijanski šef vlade Silvio Berlusconi koji se oporavlja u svojoj vili blizu Milana, oprostio je napadaču i telefonirao predsjedniku Giorgiu Napolitanu nakon tri mjeseca napetih odnosa, izvijestili su talijanski mediji u srijedu.

Silvio Berlusconi je na konferencijskom telefonskom razgovoru u utorak sa svojom strankom rekao da je oprostio Massimu Tartagli, duševnom bolesniku koji ga je napao 13. prosinca u Milanu, prenosi dnevni list Corriere della Sera.

"Znate da ne mogu mrziti, ali Tartaglin potez se ne smije podcijeniti. Nadam se da ga neće prebrzo pustiti" Berlusconi

Silvio Berlusconi je nazvao i predsjednika republike kako bi ublažio napetosti i uspostavio civilne kontakte, među političkim strankama.

Odnosi dvojice političara se posebno napeti posljednjih mjeseci. Nakon što je Ustavni sud 7. listopada odbio dati kazneni imunitet šefu vlade, Berlusconi se naljutio na Napolitana i optužio ga za pristranost.

Dnevni list La Stampa je prenio da je Napolitano rekao da mu je drago što ga je Berlusconi nazvao.

Osobni odnosi sa Silviom Berlusconijem su uvijek bili dobri, dodao je i precizirao da su osobni odnosi jedno, a institucionalni nešto drugo.

Berlusconiju je slomljen nos i dva zuba, nakon što mu je Massimo Tartaglia u lice bacio minijaturnu milansku katedralu . Berlusconi je četiri noći proveo u bolnici. Liječnici su mu preporučili 15 dana oporavka i nesudjelovanje u javnim događajima. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 14:23:18
Novi komentar
nužno
nužno