« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
APSOLUTNO NE

Berlusconi odustao od novog mandata

U intervjuu za La Repubblicu 74-godišnji premijer, optužen za korupciju i plaćanje za seks maloljetnoj prostitutki, ponovio je svoju namjeru da se više ne kandidira

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

mandat

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da se neće ponovno kandidirati kada mu istekne mandat 2013. i imenovao je ministra pravosuđa Angelina Alfana svojim nasljednikom na čelu desnog centra na idućim izborima.

U intervjuu za dnevnik La Repubblica objavljen u petak 74-godišnji premijer, optužen za korupciju i plaćanje za seks maloljetnoj prostitutki, ponovio je svoju namjeru da se više ne kandidira.

"Apsolutno ne", rekao je Berlusconi odgovarajući na pitanje hoće li se opet kandidirati. "Kandidat za premijera desnog centra bit će Alfano. Kada bih mogao, odustao bih sada", rekao je Berlusconi.

Berlusconi je već imenovao ranije ovoga mjeseca 40-godišnjeg Alfana, koji je preuzeo dužnost glavnog tajnika vladajuće stranke Narod slobode, svojim nasljednikom. "Bit ću u kampanji i pomoći ću Alfanu. Djelovat ću kao pokrovitelj. Pokušat ću uspostaviti EPP (Europska pučka stranka) u Italiji. Međutim, sa 77 godina ne mogu biti premijer", rekao je Berlusconi.

08.07.2011. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno