« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NOVO VRIJEME

Benedikt XVI. u posjetu Kubi

Siguran sam da Kuba već gleda prema sutrašnjici i zato nastoji obnoviti i proširiti svoje vidike, rekao je Papa misleći pritom na otvaranje komunističkog režima

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Fidel Castro

,

Kuba

Dolazim kao hodočasnik ljubavi i u srcu nosim pravedne težnje svih Kubanaca, rekao je Benedikt XVI. uoči svog dolaska na Kubu, prenosi Hina.

"U svom srcu nosim pravedne težnje i legitimne želje svih Kubanaca, bez obzira gdje bili", rekao je Sveti Otac po dolasku u Santiago de Cubu, 900 km jugoistočno od Havane, gdje će u utorak nastaviti 48-satni posjet toj otočnoj državi.

Benedikt XVI. se prisjetio "povijesnog posjeta" svog prethodnika Ivana Pavla II. 1998. "koji je ostavio neizbrisiv trag u dušama Kubanaca".

"Siguran sam da Kuba već gleda prema sutrašnjici i zato nastoji obnoviti i proširiti svoje vidike", rekao je Papa misleći pritom na otvaranje komunističkog režima koje je u tijeku.

"Kuba vas dočekuje s ljubavlju i poštovanjem i počašćeni smo vašim dolaskom", rekao je nešto ranije predsjednik Raul Castro dočekujući visokog gosta u zračnoj luci.

Tri sata nakon dolaska Benedikt XVI. je održao misu na otvorenom pred 200.000 ljudi, među kojima je bio i predsjednik Castro, koji je sjedio u prvom redu, te pozvao Kubance da "grade otvoreno i obnovljeno društvo".

"Želim vas pozvati da obnovite svoju vjeru (...) i da se oruđem mira, opraštanja i razumijevanja borite za izgradnju otvorena i obnovljena društva, boljeg društva koje će biti dostojnije čovjeka i više odražavati Božju dobrotu", istaknuo je Papa.

27.03.2012. 08:55:59
Novi komentar
nužno
nužno