« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PAPINSKA PORUKA

Benedikt XVI. stao u zaštitu izbjeglica i migranata

"Milijuni osoba zahvaćeni su fenomenom migracija, ali to nisu brojevi! To su muškarci i žene, djeca, mladi i starije osobe koje traže mjesto gdje će živjeti na miru", rekao je papa

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

papa

,

imigranti

,

izbjeglice

Ljudi bez doma i imigranti nisu i ne smiju biti samo brojevi, a zemlje diljem svijeta trebaju imati više razumijevanja za njihove patnje, poručio je danas papa Benedikt XVI., javlja Hina.

"Milijuni osoba zahvaćeni su fenomenom migracija, ali to nisu brojevi!", kazao je Benedikt XVI. "To su muškarci i žene, djeca, mladi i starije osobe koje traže mjesto gdje će živjeti na miru".

Prilikom angelusa, Papa je zatražio da se "solidarnost i kršćansko milosrđe" spram izbjeglica i migranata izražavaju ne samo "molitvom" nego i "djelom".

Pozvao je vjernike "da budu neumorni pronositelji dobre vijesti Evanđelja među svojom braćom i sestrama izbjeglicama i migrantima".

Jedan od sektora gdje bi se trebala provesti "nova evangelizacija" koju preporuča Papa jest sektor migranata, preporučio je Vatikan, uoči sinode biskupa na tu temu koja će se održati ujesen.

15.01.2012. 18:24:00
Novi komentar
nužno
nužno