« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LOŠI UVJETI

Belgijski željezničari u štrajku dan nakon stravične nesreće

Teška željeznička nesreća u ponedjeljak ujutro u blizini Bruxellesa dogodila se kada je vlak prošao kroz crveno svjetlo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

štrajk

,

Belgija

,

nesreća

,

vlak

,

željezničari

Željezničari u Belgiji danas su započeli štrajk zbog loših uvjeta rada i sve to samo dan nakon stravične nesreće u kojoj je, prema dosadašnjim izvješćima, smrtno stradalo 18 osoba.

Prometovanje je u potpunosti prekinuto što ima izravne posljedice i na željeznički promet okolnih zemalja uzme li se u obzir činjenica da Belgija ima 3454 kilometra pruge što je mnogo za jednu tako malu zemlju.

Podsjetimo, teška željeznička nesreća u ponedjeljak ujutro u blizini Bruxellesa dogodila se kada je vlak prošao kroz crveno svjetlo.

Sudar vlakova dogodio se nedaleko od mjesta Buizingen pored Hallea, 15-ak kilometara jugozapadno od Bruxellesa oko 8.30 sati na pruzi Mons-Bruxelles.

Predstavnik belgijskih željeznica SNCB Jannie Haeck izjavio je tada da je u jednom vlaku poginulo 10, a u drugom 15 ljudi, dok je glasnogovornica SNCB Anne Woygnet rekla da je nekoliko desetaka ljudi ozlijeđeno. Prema belgijskim medijima, više od stotinu putnika hospitalizirano je u nekoliko okolnih bolnica. U vlakovima je ukupno bilo između 250 i 300 putnika.

16.02.2010. 14:40:38
Novi komentar
nužno
nužno