« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
TKO JE OVDJE LUD!?

Begovića je za šefa HEP-a predložio – Mravak

Slobodno ugasite svjetla, u ovoj državi se i u mraku vidi tko koga i kako

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

HEP

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

Leo Begović

,

Ivan Mravak

,

afera u HEP-u

Prašina oko afere u HEP-u ne samo da se još nije slegla nego i dalje peče oči svih koji su sposobni barem malo misliti svojom glavom, a iz vrha vlasti odlučili su na sve skupa nabaciti i malo papra.

Taman kada je sve izgledalo kao još jedna u nizu afera koja će nakon malo kadroviranja i pokoje konferencije na kojoj se novinare optužuje za klevete pasti u zaborav, evo nam novog iznenađenja.

Novog predsjednika Uprave HEP-a Lea Begovića, koji prema pisanju Jutarnjeg lista nikada nije vodio niti jednu tvrtku, a studirao je osam godina, nesumnjivo kako bi se što bolje uklopio u viziju nove 'Hrvatske znanja', na novu poziciju predložio je ni više ni manje nego smijenjeni predsjednik uprave Ivan Mravak.

Da sve bude u maniri vrlo lošeg krimića, saznaje se da su tu ideju podržali Andrija Hebrang, veliki branitelj svih nevinih kojima krivica samo što nije dokazana, te Damir Polančec. Fantastični i nadasve iskusni dvojac je, naravno, poslušala i premijerka Jadranka Kosor koja je upravo danas izjavila kako "nitko, bez obzira na svoje ime i prezime, neće moći napredovati preko drugih ili do posla doći na neki drugi način osim svojim radom".

Povijesna izjava izrečena je na otvaranju ureda 'hrvatskog FBI-ja' koji bi se, budimo iskreni, odmah trebao baciti upravo na ovaj slučaj.

Kako piše Jutarnji, Uprava HEP-a je ovime nastavila kontinuitet "političkog kadroviranja", no toj rečenici moglo bi se, a i trebalo, dodati kako se radi o nastavku koječega, od sad već benignog licemjerja, do malo ozbiljnije razine organiziranog kriminala.

O novom šefu:Leo Begović rođen je 1970. godine u Dubrovniku. Diplomirao je 1997. na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Nakon toga radio je kao savjetnik predsjednika Županijske komore HGK u Čakovcu, a zatim je postao tajnik. Prava karijera počinje mu pobjedom HDZ-a na izborima 2005. godine kada kao pomoćnik ministra za obrt dolazi u Ministarstvo gospodarstva. 2008. postaje Polančecov državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Da niti tu ne bude kraj cirkusu, saznaje se kako će sjednica NO HEP-a biti sazvana tek početkom idućeg tjedna kako bi na njoj mogla biti imenovana i nova Uprava. Jutarnji neslužbeno doznaje, a kako je krenulo vjerojatno će biti i službeno, da bi u novoj Upravi mogli ostati i dio članova koji su jučer smijenjeni.

Begović nije želio iznositi detalje programa po kojem bi 'nova' uprava trebala voditi HEP, a zašto je tomu tako nije teško pogoditi.

Za kraj ćemo, kako bi široku javnost poštedili briga da se u državnim tvrtkama opet događaju nekakve 'ružne stvari', ponoviti izjavu premijerke Kosor koja je izjavila: "Leo Begović je postavljen za direktora zato što je dobro nadzirao rad HEP-a."

Stoga, mirno spavajte...i ne zaboravite ugasiti svjetla. Laku noć, pameti.

24.09.2009. 06:24:00
Novi komentar
nužno
nužno