« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
PRIJAVITE SE

Bečki start-up paketi za inozemne poduzetnike

Gospodarska agencija Grada Beča predstavlja inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodna poduzeća koja podržava ne samo besplatnim savjetovanjem nego i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora

I vi možete do Beča na dva mjeseca
I vi možete do Beča na dva mjeseca (Arhiva)
Više o

Beč

,

startupi

,

Pioneers festival

Gospodarska agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) koju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Gospodarska komora Beča, Unicredit i Erste banka i ove godine s ciljem promoviranja Beča kao poduzetničkog centra nagrađuje šest mladih međunarodnih tvrtki paketom „Vienna Start-up 2017".

Paket pokriva putne troškove, smještaj za dva mjeseca boravka u Beču, radne prostorije, ulaznicu za bečki start-up festival (Pioneers festival), deset sati sudjelovanja na različitim tečajevima u vrijednosti od 2.000 eura i upoznavanje s poduzetničkom scenom Beča.

Prošle je godine ovim paketom obuhvaćeno deset tvrtki, a među njima i start-upovi iz Srbije, Bugarske, Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske. Rok za prijavu za novi „paket" je 31.01.2017. godine.

Gospodarska agencija Grada Beča predstavlja inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodna poduzeća koja podržava ne samo besplatnim savjetovanjem nego i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora.

Njezin je cilj jačanje bečkih poduzeća i inovacija, a fokusu agencije prvenstveno se nalaze humanističke znanosti, urbane tehnologije, kreativno gospodarstvo, kao i komunikacijske i informacijske tehnologije.

Jedna od ponuda agencije je i takozvani Expat centar, uslužni centar za sve one koji planiraju živjeti i raditi u Beču. Međunarodni tim stručnjaka pri tom doseljenike i njihove obitelji podupire vezano uz privatni i poslovni boravak u Beču. U ponudi su različite radionice i aktivnosti, a savjetovanje je besplatno i na raspolaganju na više jezika.

Više informacija na sljedećem linku

14.11.2016. 14:31:00
Novi komentar
nužno
nužno