« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Beba nosorog dobila ime po Kofiju Annanu

Kenijski nosorog nosi ime u čast bivšeg čelnika UN-a

Maleni Kofi Annan provest će život u divljini, obećanje je koje stoji u UN-ovu priopćenju
Maleni Kofi Annan provest će život u divljini, obećanje je koje stoji u UN-ovu priopćenju
Više o

nosorog

Tek okoćeni kenijski nosorog dobio je ime Kofi Annan u čast bivšeg UN-ova glavnog tajnika koji je nedavno posjetio Keniju, nastojeći posredovati između aktualnog predsjednika Mwaija Kibakija i oporbenog čelnika Raile Odinge, prenosi Hina.
Između dvojice političara došlo je do razmirica zbog rezultata predsjedničkih izbora iz prosinca.  

Beba Kofi Annan svjetlo dana ugledala je tijekom vikenda u prirodnom rezervatu plemena Masai, tri mjeseca nakon što je vlada najavila novu strategiju s ciljem povećanja broja tih ugroženih životinja.

Rendžeri nisu rekli postoji li bilo kakva sličnost između Kofija Annana i rogate bebe, no neki su komentirali kako vjeruju da će Annanu dobro doći iznimno ‘debela koža’ da bi potaknuo na međusobnu komunikaciju vrlo teške sugovornike - Kibakija i Odingu.

Ugrožena vrstaKenijski crni nosorog ugrožena je životinja, pa je vlada najavila novu strategiju kako bi se povećao njihov broj koji je u cijeloj Africi znatno opao. 

- Naš Kofi Annan vrlo će vjerojatno provesti svoj život u divljini - stoji u UN-ovu priopćenju.

Svrha je nove strategije za spas ugrožene vrste crnih nosoroga njihovo povećanje sa sadašnjih 540 na 700 do 2011. godine. U sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, broj crnih nosoroga u cijeloj je Africi znatno opao. Od 65.000 primjeraka u sedamdesetim godinama do 1992. ostalo ih je manje od 2500.

Vlasti su se pobrinule za povećanje broja i tzv. bijelog nosoroga, koje planiraju uvesti iz Južnoafričke Republike. (METRO) 

14.02.2008. 00:18:28
Novi komentar
nužno
nužno