« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OSVRT NA HRVATSKU

BBC: Pred Milanovićem ogromni ekonomski izazovi

"Na Hrvatsku je negativno utjecala svjetska financijska kriza koja je teško pogodila njezino gospodarstvo, a država je od 2009. gotovo stalno u recesiji', zaključio je BBC

Fotografija vijesti
Više o

recesija

,

Zoran Milanović

,

Vlada RH

,

BBC

Svega jedan korak dijeli sadašnji hrvatski kreditni rejting od „junk" kategorije i hrvatski premijer Zoran Milanović mora se suočiti s golemim izazovia ukoliko želi izbjeći ovu sudbinu, stoji u današnjem članku BBC-a o Hrvatskoj, prenosi Hina.

Milanovićeva vlada morat će usvojiti stroge mjere štednje želi li izbjeći daljnje srozavanje kreditnog rejtinga, oživjeti industriju i privući strana ulaganja, navodi BBC pišući o okolnostima u Hrvatskoj nakon posljednjih parlamentarnih izbora.

Britanski javni servis u svom internetskom izdanju podsjeća da je Milanović postao premijer nakon pobjede četveročlane lijeve koalicije na izborima u prosincu 2011. nad konzervativnim HDZ-om, koji je državom upravljao posljednjih osam godina.

"Na valu općeg nezadovoljstva korupcijom u vladi i gospodarskim zastojem, Kukuriku koalicija osvojila je 81 od 151 zastupničkog mjesta u parlamentu. Milanovićev SDP osvojio je 61 mjesto. Njegova glavna izborna obećanja bila su oporavak posrnulog gospodarstva i priprema Hrvatske za članstvo u EU 2013.", kaže BBC.

"Na Hrvatsku je negativno utjecala svjetska financijska kriza 2008.-2009. koja je teško pogodila njezino gospodarstvo orijentirano na turizam, a država je od 2009. gotovo stalno u recesiji', zaključio je BBC.

02.03.2012. 15:42:21
Novi komentar
nužno
nužno