« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
IZLOŽBE

Bartol Galović- Ćoravi mazohist u galeriji Siva

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 14. listopada 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 19.listopada , svaki dan, 17.00 do 20.00. sati

Više o

izložba

,

Galerija Siva

,

Bartol Galović

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe Bartola Galovića: Ćoravi Mazohist

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 14. listopada 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 19.listopada , svaki dan, 17.00 do 20.00. sati.
---------------------------------------------

Bartol Galović rođen je Zagrebu, odrastao u Sesvetama. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer grafički dizajner. Sudjelovao je na grupnoj izložbi 'Vrijeme' u Bunkeru u Samoboru 2018, što mu ujedno prva grupna izložba izvan školskog programa. 2019., sudjeluje na Erasmus+ projektu u Litvi u sklopu Špud programa. Iste godine po završetku srednje škole upisuje Akademiju Likovne umjetnosti, smjer grafika. 2021. Ostvaruje prvu samostalnu izložbu u sklopu Laubinog projekta 'Šalji dalje'. U ljeto 2021. Sudjeluje u Akademijinom projektu Ljetne škole pod nazivom 'Lica Heroja', koja je rezultirala grupnom izložbom u Apoteci u Vodnjanu.

Autor o izložbi kaže:

„U prikazu je zabilježena moja interpretacija socijalnog i političkog svijeta današnjice. Nešto što je pratilo nedavne promjene u društvu podsjetilo me na tematiku srednjovjekovnog svijeta. U tom svijetu promovira se strah, vjeruje se u neobjašnjive dogme, a slobodna volja je apstraktan pojam. Mazohist je svaki onaj koji pristaje na takvu masažu mozga, a ćorava je ljudska priroda. Potrudio sam se simbolički prikazati drugu stranu pravog svijeta, u skladu s odgovornošću koja se tako dobro prodaje."

FB: https://www.facebook.com/events/636095834048194/?ref=newsfeed

-------------------------------------------

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
http://attack.hr/galerija-siva/

11.10.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno