« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
barca - chelsky

Barcelona u finalu nakon šokantnog gola Inieste

U sučevom produžetku s igračem manje Barca prošla Chelsea

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barcelona finale LP

,

Barcelona Chelsea

,

Iniesta

Sjajna utakmica na Stamford Bridgeu otvorena je na najbolji mogući način za sladokusce, nevjerojatnim golom Essiena u devetoj minuti kad je naletio na jedan odbijanac i s ruba šesnaesterca ga topovski smjestio ljevicom pod gredu.

Barca je brzo reagirala, preuzela igru u svoje noge i zavladala terenom, no Hiddinkovu tvrđavu pred golom Chelsea nije mogao probiti ni Messi, ni Ett'o ni Iniesta, ma koliko se trudili.

U jednakom je tonu nastavljeno i u drugom poluvremenu, da bi dvadesetak minuta prije kraja Barcelona ostala bez Abidala, koji je dobio izravni crveni karton zbog rušenja Drogbe s leđa u izglednoj situaciji. No, ipak je u usporenoj snimci viđeno da prekršaja zapravo i nije bilo.

Sudac kao da je želio kompenzirati gubitak, pa od četiri sumnjive situacije u šesnaestercu Barce niti jedna nije suđena kao jedanaesterac. Pali su i Drogba i Anelka pod naletom Yaya Tourea, a dva puta se lopta odbijala i od ruke obrambenih igrača Barcelone, no sudac je na sve proteste ostao nijem.

I onda u četvrtoj minuti nadoknade Iniesta naleće na odbijenu loptu i očajničkim udarcem šalje je iza Czecha. Chelsea je u šoku, kao i naša reprezentacija u dvoboju s Turskom, no ipak imaju snage za napad. Još jedna sporna situacija upravo u zadnjem napadu, kada je pred sucem lopta koju je opalio Ballack pogađa s leđa u ruku obrambenog igrača Barce, no unatoč urlanju Ballacka od penala ništa.

Nakon odsviranog kraja utakmice igrači Chelsea okružili su suca, Drogba je zbog urlanja dobio i žuti karton, da bi na kraju u kameru pokazivao da je utakmica nevažeća. No, Barca je u finalu, čeka je Manchester ....

06.05.2009. 22:44:42
Novi komentar
nužno
nužno