« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
LP

Barcelona pobijedila Real u Madridu

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka završila je 2:0 za Barcelonu

Lionel Messi je s dva gola torpedirao Real
Više o

Liga prvaka

,

Jose Mourinho

,

Lionel Messi

,

polufinale

,

Real Barcelona

Barcelona je naučila lekciju iz finala Kupa kralja i postavila se na terenu bitno čvršće i odlučnije nego u zadnjem El Classicu, odlučna da ovoga puta ne dozvoli Realu gušenje igre. Mourinho je postavio svoju klasičnu "Otto Barić" varijantu sa sedam braniča na terenu i Pepeom kao glavnim destruktivcem.

Prvo poluvrijeme je pripalo Barceloni po posjedu lopte, no tek jedan udarac prema Casillasu pokazao je da je Real i dalje neprobojan, pogotovo na svom stadionu gdje ove sezone u Ligi prvaka još nije dobio niti jedan gol.

Drugo poluvrijeme počelo je življe, s nekoliko dobrih kombinacija s obje strane, no nakon petnaest minuta upravo je Mourinhov junak Pepe napravio glupost i uletio pogibeljno u sunarodnjaka Danija Alvesa, za što ga je sudac nagradio crvenim kartonom. Mourinho je, naravno, poludio i zaradio karton iste boje, pa se morao preseliti na tribine.

Par minuta nakon toga Affelay je zamijenio Pedra i u prvoj ozbiljnoj akciji proletio kraj Marcela na desnoj strani, zavrnuo na peterac gdje je Messi bio brži i spretniji od Sergia Ramosa i Barca je povela.

Desetak minuta prije kraja Messi je zabio još jedan, možda i najljepši ove godine, prošetavši se kroz kompletnu obranu Reala, poslavši loptu desnom nogom u dalji kut Casillasovog gola.

Iako će utakmica sigurno imati repove, jer će Mourinho rigati vatru na suce, Barcelona je napravila isto što i Manchester sinoć, stupila čvrsto jednom nogom na Wembley u finale.

27.04.2011. 22:39:21
Novi komentar
nužno
nužno