« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
LIGA PRVAKA

Barcelona dominacijom uništila United i osvojila Ligu prvaka

Barcelona je ovogodišnju dominaciju Ligom prvaka okrunila pobjedom 3:1 nad Unitedom

Barcelona osvojila Ligu prvaka
Barcelona osvojila Ligu prvaka (Wikipedia)
Više o

Barcelona

,

Wembley

,

Liga prvaka

,

Manchester United

,

Wayne Rooney

,

Leo Messi

,

finale

Dvije najbolje kontinentalne momčadi odigrale su finale na razini očekivanog, a Barca je uspjela potvrditi da je najbolja. Unatoč prijetnjama Alexa Fergusona da se može suprotstaviti katalonskoj tika-taka igri, Blau grana je povela nakon totalne dominacije s više od 60% posjeda lopte u 28. minuti golom Pedra.

Klasično kruženje lopte donijelo je slobodnog čovjeka, na nesreću Uniteda Xavija koji je filigranski proigrao Pedra, a Van der Saar je u posljednjoj utakmici karijere prilično loše reagirao i primio gol.

Izjednačio je nakon sjajnog duplog pasa Rooney, no Barca je ponovno povela u 53. minuti dvanaestim golom Lea Messija u Ligi prvaka ove sezone, nakon još jedne dosta traljave intervencije Van der Saara.

Utakmicu je kraju priveo David Villa sjajnim udarcem s petnaestak metara, nakon čega se probudio uspavani Rooney i počeo prijetiti. Sir Alex je ovoga puta zakasnio s promjenama, tek je u 65. minuti promijenio Fabija Nanijem, a ubrzo je uveo i Scholesa, ali prekasno.

Sjena nad pobjedom ostat će zbog nedosuđenog jedanaesterca u 80. minuti kada je Villa u kaznenom prostoru zaustavio Giggsovu loptu rukom pred linijskim sucem koji je ostao nijem.

Nani i Scholes unijeli su živost na teren i razbili Barcinu dominaciju, no katalonski ponos ipak je utakmicu rutinski priveo kraju. Najbolja stvar na utakmici dogodila se na dodjeli pehara, kada su Barcini igrači kapetansku traku dodijelili Ericu Abidalu, koji se tek oporavio od operacije zloćudnog tumora.

28.05.2011. 22:11:03
Novi komentar
nužno
nužno