« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
bilten gradonačelnika

Bandićev agitprop od 10 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Hrvatska narodna stranka

,

HNS protiv Bandića

,

Bandićev agitprop

Na presici u ponedjeljak gradski vijećnici HNS-a Jozo Radoš i Morana Paliković Gruden iznijeli su stav stranke o pokretanju publikacije Zagreb.hr koja se besplatno dijeli građanima.

U obrazloženju odluke o izdavanju publikacije Zagreb.hr, donesene u srpnju 2008. stoji da „su potrebe Grada za pravodobnim izvješćivanjem građana o radu njegovih tijela i donošenju odluka nadrasle dosadašnji način izvješćivanja građana".

Jednako tako stoji da je od izuzetne važnosti objavljivanje prikaza rada i djelovanja gradske uprave „u cjelini".

Sudeći po prvom broju Zagreb.hr nejasno je po čemu ta publikacija odgovara potrebama Grada za pravodobnim izvješćivanjem, a pogotovo nema govora o izvješćivanju o radu gradske uprave „u cjelini". Stvari su upravo obrnute - dosadašnji Komunalni vjesnik davao je dublju i potpuniju informaciju o radu gradske uprave nego što to čini Zagreb.hr. Koncepcija publikacije očito je ležerno, revijalno, površno prikazivanje slučajno odabranih pitanja.

Tako npr. nema ni govora o nekoliko, u međuvremenu održanih, sjednica Gradskog poglavarstva, a da o sjednici Skupštine Grada Zagreba i ne govorimo. Kao da se građane želi zaštititi od tih „suhoparnih" izvješća i dnevnih redova na kojima se razmatraju pitanja od izuzetne važnosti. Građane se na takav način podcjenjuje, a uskraćuje im se cjelovita informacija. O nekom kritičkom stavu, drugačijem mišljenju opozicije ili kritičkim primjedbama nezadovoljnih građana nema ni govora.

Činjenica je da su troškovi nove publikacije dvostruko veći od troškova Komunalnog vjesnika i potpore koju je Grad davao publikaciji Zagreb News.

Povećana cijena očito nije u funkciji povećane kvalitete informiranja, nego ogromne naklade iza koje stoje populistički i demagoški ciljevi propagande gradonačelnika Milana Bandića. Očito je namjera gradonačelnika da s 10 milijuna kuna pojača svoj fond predizborne kampanje.

Zagrebački HNS smatra da je gradonačelnikova kampanja u iznosu od 15 milijuna kuna (10 milijuna kuna iznosi trošak naklade Zagreb.hr + 5 milijuna kuna iznosi propagandni fond Skupštine Grada Zagreba predviđen gradskim proračunom) uz najveći prirez u državi, te uz poskupljenje komunalnih usluga (od 25-130% ovisno o kojoj je stavci riječ) u doba recesije previsoka cijena koju neopravdano moraju snositi građani Zagreba.

18.11.2008. 16:35:15
Novi komentar
nužno
nužno