« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
... ne pakovati

Bandić vjeruje Cvitanu i Benku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Kuharić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

USKOK

,

Igor Rađenović

,

Dinko Cvitan

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak kako ne može vjerovati da su ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i bivši ravnatelj policije Marijan Benko tražili od prvooptuženog za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića da njega (Bandića) i trojicu njegovih suradnika optuži kao naručitelje napada.

"Ja mogu samo reći da ne mogu vjerovati da je to istina i drugo da ne mogu to komentirati - to je jedino što mogu reći", izjavio je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva, dodavši kako je iznenađen optužbama koje je jučer na račun Cvitana i Benka u sudnici izrekao Miodrag Šimunac, prvooptuženi za napad na Rađenovića.

"A, inače, kada počnem malo dalje naglas razmišljati, onda kad bi se sjetio što je zadnjih godinu, dvije ili tri izrečeno na račun moj i moje adrese, bez ijednog papira i dokaza, onda me ništa ne čudi, a znate zašto - ja mirno spavam", rekao je Bandić.

U svojoj obrani Šimunac je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu optužio Cvitana i Benka da su ga tražili da lažno svjedoči i kao naručitelje napada optuži Bandića i njegovu trojicu suradnika - Slobodana Ljubičića, Stipu Čorića i Slobodana Gracina. Cvitan mu je, tvrdi, nudio azil u inozemstvo za njega, ženu i djecu, a Benko navodno donio šteku cigareta i ponudio novac.

Iz USKOK-a su poručili da su to "notorne glupost", a Benko da su te optužbe smiješne. (hina/metro-portal)

17.10.2008. 19:20:33
Novi komentar
nužno
nužno