« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
66

Bandić uručio stipendije srednjoškolcima, bez komentara o prijetnjama

55 stipendija je dodijeljeno učenicima gimnazija, osam učenicima umjetničkih te tri učenicima strukovnih škola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

srednjoškolske stipendije

,

Bandić prijetnje

,

Bandić prijeteće pismo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u palači Dverce 66 gradskih stipendija najboljim zagrebačkim srednjoškolcima, na temelju gradskog natječaja.

Pedeset i pet stipendija dodijeljeno je učenicima gimnazija, osam stipendija učenicima umjetničkih te tri učenicima strukovnih škola. Stipendija je 3.113 kuna na mjesec, a dodjeljuje se učenicima trećih i četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola.

Molbu za dodjelu stipendije podnijela su 173 učenika. Primjenom uvjeta za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije svakom kandidatu bodovan je uspjeh u školovanju te postignuti izvanškolski rezultati u tijeku srednjeg školovanja.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako mu je drago da nazočimo nečemu sjajnom, t. j. da su najbolji među najboljima dobili gradske stipendije. "To je malena zahvala za ono što činite dobro", poručio je stipendistima gradonačelnik Bandić.

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić naglasio je kako je u njihovu prosvjetnom radu jedan od najljepših trenutaka kad nagrađuju najvrsnije među zagrebačkim učenicima. "Vi ste zaista oni koji su na neki način budućnost i Zagreba i Hrvatske jer mi izvrsnijih i kvalitetnijih od vas nemamo", poručio je stipendistima Lovrić.

U ime stipendista zahvalila je Mirta Stantić, učenica 3. razreda XV. gimnazije. Rekavši da će stipendisti učiniti sve da opravdaju dano im povjerenje, dodala je: "Svatko u svom području trudit će se da i dalje bude među najboljima i da tako promiče kriterij izvrsnosti među mladima."

Bez komentara o prijetećem pismu

Gradonačelnik Bandić danas nije htio ništa govoriti o dobivenu prijetećem pismu i 51-godišnjaku kojega je zbog toga policija privela, već je novinare uputio na zagrebačku Policijsku upravu i kolege iz ureda za informiranje neka im daju što ih zanima.

Nakon dodjele stipendija je iz službe za informiranje ureda gradonačelnika u redakcije prispjelo priopćenje u kojem se ističe kako zbog velikog zanimanja medija za prijeteće pismo mogu izvijestiti da je "pismo prijetećeg sadržaja u gradonačelnikov ured stiglo poštom u srijedu, 10. ožujka, a policiji je predano u petak, 12. ožujka".

"Zagrebačkoj policijskoj upravi, koja je prava adresa i za sva vaša moguća nova pitanja, zahvaljujemo na brzoj i učinkovitoj reakciji", navodi se u priopćenju spomenute službe.

Policija je jučer novinarima izjavila da je priveden 51-godišnjak koji je u prijetećem pismu od Bandića tražio da zaposli njegovu prijateljicu koja je prije radila u gradskom poglavarstvu. Kriminalističkom istragom, pretragom stana, vikendice i automobila 51-godišnjaka pronađeno je devet pušaka, dva revolvera, jedan pištolj i veća količina streljiva. To je oružje posjedovao neovlašteno te time počinio i kazneno djelo nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pismo koje je osumnjičenik B.G. potpisao stiglo je u poglavarstvo 10. ožujka, nakon čega je pozvana policija. Zbog neuobičajena načina obraćanja i pokušaja da se izbjegne zakonom propisan postupak zapošljavanja te zbog postavljanja nerealna roka, pismo je izazvalo strah i uznemirenost gradonačelnika, izvijestila je jučer policija. Osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. (hina/metro-portal)

15.03.2010. 15:48:50
Novi komentar
nužno
nužno