« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
OTVARANJE ARENE

Bandić: Sutra ćemo podmiriti troškove Arene Zagreb

VIDEO - Grad Zagreb po zadnji puta će pomoći Holdingu i preuzeti dio duga za Arenu Zagreb, rekao je Milan Bandić

Arena Zagreb
Arena Zagreb (Vjekoslav Skledar/CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

Arena Zagreb

,

Grad Zagreb

Visina duga za održavanje Arene Zagreb utvrdit će se još danas, a Zagrebački holding i Grad Zagreb će sutra po pola platiti troškove, rekao je gradonačelnik Milan Banidć, piše Hina. 

Na taj način bi se deblokirala Arena i omogućilo održavanje već najavljenih hokejaških utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati u Areni krajem siječnja.

Gradonačelnik Bandić smatra kako je za nastali problem odgovoran Holding koji nije odradio svoj dio posla i izabrao upravitelja Arene Zagreba.

"Ovo je zadnji put da ih vadimo", poručio je Bandić dodavši kako se odlučio za takvo rješenje da bi spasio ugled Hrvatske i Zagreba.

Po podacima iz Medveščaka, za četiri hokejaške utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, a čije je održavanje zbog "slučaja Arene Zagreb" došlo u pitanje, već je prodano oko 40.000 ulaznica od ukupno šezdesetak tisuća koliko ih je pušteno u prodaju.

"Ne preostaje nam ništa drugo nego platiti dug 50:50 s Holdingom ... ako nakon toga bude problema onda je riječ o nečem drugom."

Ljuština: "Na 3. natječaj javio se domaći konzorcij Arena poslovno upravljanje ... koji je bio spreman preuzeti održavanje Arene za 0 kuna, dok bi dobit sa zagrebačkim Holdingom dijelili 80:20."

Ljuština: "Tamo su karte bile i po 500 i 1000 kuna - inkasiralo se do 60000 milijuna kuna ... zašto dvorana nije skuplja?"

10.01.2011. 10:49:12
Novi komentar
nužno
nužno