« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
U novom ruhu

Bandić otvorio obnovljenu KD "Vatroslav Lisinski"

Nakon četveromjesečne obnove i radova na uklanjanju azbesta dovrana je otvorena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

KD Vatroslav Lisinski

,

obnova

,

otvorenje

Zagrebački gradonačelnik otvorio je i izložbu "Lisinski AZ the Best", na kojoj su predstavljene fotografije s raznim fazama obnove i radova u toj dvorani.

Autori fotografija su Domagoj Vranar i Dražen Petrač, a kako je rekao ravnatelj Koncertne dvorane Dražen Siriščević, snimljeno je oko dvije tisuće fotografija tijekom četveromjesečnih radova.

Potpuno su uređeni koncertni prostori, velika i mala dvorana, tako da će već 17. listopada nastupiti Sanktpetersburška filharmonija, a dan poslije Orkestar i Zbor Ruske kapele.

Iako su glavni prostori uređeni, kako je dodao Siriščević, nisu gotovi radovi u predvorjima. Po njegovim riječima promijenjeni su spušteni stropovi, kilometri ventilacijskih kabela i otrovni azbest, a uklonjene su i komentatorske kabine postavljene za vrijeme Eurosonga.

Siriščević je napomenuo kako će KD "Vatroslava Lisinskoga" ponovno izgledati točno onako kako je zamišljena 1973. i bit će doista koncertni prostor.

Izrazivši zadovoljstvo obavljenim radovima u koncertnoj dvorani, gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je da je "operacija" azbest stajala 36 milijuna kuna. (Hina/Metro-portal)

16.10.2009. 17:22:01
Novi komentar
nužno
nužno