« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Bandić o komunalijama

Neće biti poskupljenja, radi se na snižavanju cijena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

poskupljenje

,

Milan Bandić

,

komunalije

,

pojeftinjenje

,

komunalne usluge

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako je sigurno da se Zagrepčanima Božić i Nova godina ne će povećanjem cijena komunalnih usluga, ali i da se razmišlja i radi na njihovu snižavanju.

Bit ću sretan ako nešto oko toga i napravimo do Božića i Nove godine, pa da to Zagrepčanima priopćimo, rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Poglavarstvo je na sjednici donijelo Pravilnik o korištenju javnih parkirališta s novim ulicama obuhvaćenim naplatom i promjenama u zoniranju. Tako je u zonu I. u Gradskoj četvrti Donji grad ušla Vlaška ulica, a u Gornjem gradu - Medveščaku Dežmanova, Novakova, Pod zidom, Ribnjak i Tomićeva.

U zonu II.1 u Pešćenici-Žitnjak ušla je Čučerska, Dubravska, Granešinska, Naselak, Privlačka, Resnička, Retkovečka, Sesvetska, Ulica Divka Budaka (južna strana) i Trpinjska.

U Gornjem gradu-Medveščaku u zonu II.1 ušao je Dubravkin put, u Donjem gradu - Vukotinovićeva, u Trnju - Koturaška, Zelinska, Miramarska (od kućnog broja jedan do Ulice grada Vukovara), a u Maksimiru Hitrecova, Krešićeva (od Hitrecove do Branimirove), Maksimirska (od Bukovačke do Hondlove), Prilesje, te sjeverna strana Ulice Divka Budaka.

U parkirnu zonu II.2.1. u Novom Zagrebu-zapad ušla je Avenija Dubrovnik (južna strana Zagrebačkog velesajma).

Iz treće u drugu parkirnu zonu ušle su ulice u Maksimiru - Blažekova, Kušlanova (od Maksimirske do Zvonimirove), Rusanova (od Rakovčeve do Zvonimirove), te Šulekova (od Maksimirske do Zvonimirove).

Iz druge parkirne zone u treću ušle su ulice na Pešćenici - Žitnjak: Heinzelova (od Zvonimirove do Branimirove - istočna strana), Kušlanova (od Zvonimirove do Branimirove), Šulekova (od Zvonimirove do Bužanove).

Poglavarstvo je prihvatilo i zaključak o početku postupke javne nabave, u kojem je i nabava visokotlačnih natrijevih žarulja raznih snaga u ukupno procijenjenoj vrijednosti od 13,9 milijuna kuna.

Na upit novinara o kakve su to žarulje pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je da se radi o nabavi žarulja za dvije godine za javnu rasvjetu u svim dijelovima Zagreba, u ukupnoj vrijednosti od oko 15 milijuna kuna. One će biti uskladištene pod kontrolom Poglavarstva, a sa skladišta će ih podizati zagrebačka Elektra koja ih i mijenja, rekao je Jelavić.

Poglavarstvo je usvojilo i zaključak o preraspodjeli proračunskih sredstava za 2008., kojim se ne mijenja ukupni iznos rashoda i izdataka već se usklađuju. Preraspodjelom se u Uredu gradonačelnika planiraju dodatna dva milijuna kuna za podmirenje troškova zastupanja Grada od strane punomoćnika. U Stručnoj službi pozicija Usluge promidžbe i informiranja uvećava za milijun kuna, za plaćanje troškova objave oglasa za javnu nabavu, a u Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo povećavaju se subvencije u poljoprivredi i šumarstvu u ukupnom iznosu od 3,5 milijuna kuna. (HINA)

02.10.2008. 18:53:36
Novi komentar
nužno
nužno