« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NESPRETNOST VODSTVA

Bandić najavio jeftiniji zagrebački taksi za dva mjeseca

Gradonačelnik kaže da je Zagreb među zadnjim gradovima u Hrvatskoj čija taksi služba nije liberalizirana

Milan Bandić
Milan Bandić (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Boris Šprem

,

zagrebački taksisti

,

taksi

,

taxi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da će javni poziv za nove davatelje usluga taksi prijevoza objaviti u skladu s postupkom i rokovima, čim dobije odluku prihvaćenu u Gradskoj skupštini, a predsjednik skupštine Boris Šprem najavio je da će odluka biti objavljena danas u Službenom glasniku grada Zagreba, pa bi ju gradonačelnik trebao dobiti idući tjedan. Ona je, dodao je Šprem, u primjeni za nekih osam dana od današnjeg dana.

''Čim zaprimimo odluku, na redu je normalan tijek procedure za provedbu. Rok je 45 dana, uz osam dana za poziv, što znači da će za oko dva mjeseca posao biti obavljen. Uvjeren sam da će gradska taksi služba biti kvalitetnija i za koju kunu jeftinija'', rekao je Bandić novinarima u krugu Zagrebačkih cesta gdje je održana smotra vozila i opreme Zimske službe. Podsjetio je kako je pozivao i prije skupštinske sjednice i nakon nje, a i danas poziva, da ljudi rade jer, kad stojimo, ''nitko nema koristi, pa ni zagrebački taksisti".

Bandić je kazao da u rijetko kojem većem gradu u Hrvatskoj nije liberaliziran taksi prijevoz te da je Zagreb među zadnjima, a Šprem je dodao da je u Zagrebu primijenjena djelomična liberalizacija, a u Osijeku i Rijeci potpuna.

''Da nije bilo nespretnosti vodstva Radio taxi Zagreba, kad smo počeli razgovore, završili bismo ih tako da bi i izvršna vlast i skupština potpuno isto reagirali. To je bila naša namjera, kao i to da sve političke stranke i opcije u skupštini jednoglasno prihvate tu odluku. Međutim, gradonačelnik je u zadnji čas podnio prijedlog odluke koji je bio vrlo usklađen s prijedlogom odluke klubova gradskih zastupnika, a kako je došao na samu sjednicu, bilo je malo prekasno i jednostavno smo odlučili o prijedlogu odluke koji su poslali klubovi'', rekao je Šprem. (hina/metro-portal)

29.10.2010. 23:00:01
Novi komentar
nužno
nužno