« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
DA NE ZNA SAMO TO ...

Bandić najavio gradnju kongresnog centra, ali još ne zna gdje

Milan Bandić najavio je da bi u Zagrebu iduće godine trebala započeti gradnja kongresnog centra, nakon što se pripremi sva dokumentacija.

Sigurno zna tko će graditi i zaraditi, samo još da smisli gdje ...
Sigurno zna tko će graditi i zaraditi, samo još da smisli gdje ... (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

kongresni centar

Ako sve bude po planu, kongresni centar trebao bi biti završen u 2016. godini, rekao je Bandić u zagrebačkom hotelu Sheraton, nakon potpisivanja ugovora o nastavku suradnje HUP-Zagreb i američke hotelske korporacije Starwood u idućih 15 godina.

Naglasivši kako i taj ugovor na neki način obvezuje grad da izgradi kongresni centar, Bandić je kazao da se još ne zna model gradnje odnosno izvori financiranja, ali da će se i to, uz sređivanje i pripremu potrebne dokumentacije, definirati iduće godine.

Gradnja kongresnog centra u Zagrebu najavljuje se već duži niz godina, međutim bez realizacije, ali sada se taj posao, kako je naglasio Bandić, mora odraditi u njegovom sadašnjem mandatu.

To je obećao i to će biti, kaže, a za sada postoje dvije potencijalne lokacije - jedna u blizini Hotela Westin (ulice Pierottijeva/Jukićeva) te druga na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma.

Na jednoj od te dvije lokacije će se graditi kongresni centar, s početkom najvjerojatnije u 2015., a o odabiru lokacije i ostalom vezanom za taj kongres zadnju riječ dat će struka, rekao je Bandić.

18.12.2013. 03:41:00
Novi komentar
nužno
nužno