« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Bandić i Ljubičić bez komentara o pismu protiv Rađenovića

Slobodan Ljubičić
Slobodan Ljubičić (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

kriminal

,

Slobodan Ljubičić

,

Zagrebačke ceste

,

Igor Rađenović

,

mobing

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić odbili su danas odgovoriti na novinarska pitanja o anonimnom pismu od siječnja ove godine koje je postavljeno na stranicama Zagrebačkog holdinga, a u kojem se bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića proziva zbog mobinga i kriminala.

Na upit nije li neukusno to što je na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga postavljeno pismo kojim se proziva nedavno pretučenog Rađenovića, Bandić je prilikom obilaska ŠRC Svetice novinarima rekao da nije dovoljno informiran da bi to mogao komentirati te da nije upoznat kad je pismo stiglo u Holding i je li Uprava o tom raspravljala. Pozvao je nadležna državna tijela da obave svoj posao.

Ljubičić je kazao da je, kad je pismo izašlo (u siječnju), najvjerojatnije bio upoznat s njegovim sadržajem. Dodao je da ne vjeruje u optužbe koje se iznose na račun Rađenovića.

Novinarima nije odgovoreno na pitanje hoće li sporno pismo biti uklonjeno s internetskih stranica, no ubrzo nakon njihovih izjava internetska stranica Holdinga nije se mogla otvoriti.

Rađenović je lani u rujnu došao na čelo Zagrebačkih cesta, podružnice u sastavu Zagrebačkog holdinga. Ubrzo je prijavio sumnje u nezakonito poslovanje, nakon čega su krajem travnja u tu gradsku tvrtku "ušli" USKOK-ovi i policijski istražitelji.

Neki mediji objavili su da je upravo to motiv napada na njega, odnosno da je riječ o poruci organiziranog kriminala.

U pismu koje je upućeno Zagrebačkom holdingu, a u čijem potpisu stoji "dugogodišnji radnici Zagrebačkih cesta" Rađenovića se proziva zbog uvođenja strahovlade, mobinga, seksualnog uznemiravanja, primanja mita i ostalih nezakonitosti, opisujući ga "umivenim monstrumom".

Neke današnje dnevne novine navode da se radi o anonimnoj dojavi, upućenoj nakon što je Rađenović počeo s raščišćavanjem kriminala u Zagrebačkim cestama, koju su navodno poslali oni koji su bili ugroženi angažmanom Rađenovića.

08.08.2008. 19:58:40
Novi komentar
nužno
nužno