« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
VINSKI TURIZAM

Banderas planira otvoriti hotel u svom vinogradu

Na 250 hektara pod sortama Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo poznati glumac želi organizirati konferencije o vinu i književnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Antonio Banderas

,

vinski turizam

,

otvaranje hotela

Španjolski glumac Antonio Banderas objavio je u nedjelju da želi razviti turizam povezan s vinom na svojem vinogradarskom imanju na sjeveru Španjolske i ondje izgraditi hotel.

"Namjeravam oživjeti taj projekt s, primjerice, konferencijama o vinu i književnosti. Želim promovirati vinski turizam", dodao je on u razgovoru za tjedni dodatak dnevnika El Mundo.

"Razmatramo mogućnost izgradnje malog hotela kako bi ugostili ljubitelje vina jer se radi o prekrasnom mjestu", objasnio je on.

Četrdesetdevetogodišnji Banderas kupio je 50 posto udjela vinogradarskog imanja u ožujku na obalama rijeke Duero. Površine 250 hektara, vinogradarsko imanje nazvano Anta Banderas proizvodi crno vino i roze vrste Cabernet Sauvignon, Merlot i lokalne varijante Tempranillo.

Ondje se godišnje proizvede 600.000 boca vina. Imanje ima proizvodni kapacitet od dva milijuna boca godišnje bez gubitka kvalitete, tvrdi Banderas.

"No, nakon dostizanja te brojke, morat ćemo misliti na razvoj imanja. Želimo se prvo stabilizirati na španjolskom i europskom tržištu, a potom na američkom tržištu koje je kompleksno i različito u svakoj državi", pojasnio je Banderas. (hina/metro-portal)

23.11.2009. 13:52:28
Novi komentar
nužno
nužno