« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IVICA DAČIĆ:

Balkan je i dalje bure baruta

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kaže kako i dalje postoje brojni fitilji koji mogu aktivirati to bure baruta

ivica dačić balkan
ivica dačić balkan (Tea Cimaš/Cropix)
Više o

Milorad Dodik

,

Ivica Dačić

,

Balkan

,

Kosovo neovisnost

,

napad izvanzemaljaca

Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Srbije, u nedjelju je u Banja Luci izjavio kako Balkan i dalje predstavlja bure baruta te da postoje "brojni fitilji" koji ga mogu aktivirati.

Dačić je istodobno optužio međunarodnu zajednicu za primjenu dvostrukih standarda u regiji jer podupire neovisnost Kosova a ne dopušta da se o tome razmišlja kad je riječ o Republici Srpskoj.

"Na Balkanu mnoga pitanja nisu riješena nego su tek gurnuta pod tepih", izjavio je Dačić novinarima nakon susreta s predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom.

Dačić je istaknuo kako srbijanska strana ne razumije nastojanja međunarodne zajednice da joj oteža podnošenje nove rezolucije o Kosovu a istodobno snažno reagira na samo spominjanje referenduma o statusu RS. Kazao je kako RS može nastaviti računati na potpunu potporu Srbije kada je riječ o njezinu očuvanju na temeljima Daytonskog sporazuma.

Dodik je pak Dačiću javno obećao da će se predstavnici bosanskih Srba u tijelima vlasti BiH i dalje odlučno protiviti svakom pokušaju da BiH prizna Kosovo kao neovisnu državu.

"Mi ćemo uvijek stajati iza odluka o Kosovu koje budu donosile vlasti u Beogradu", kazao je Dodik i dodao kako među bošnjačkim političarima postoji težnja da BiH prizna neovisnost Kosova te ih je optužio da ne žele poduprijeti rezoluciju o Kosovu koju Općoj skupštini UN-a kani predložiti Srbija. (hina/metro-portal)

05.09.2010. 20:02:39
Novi komentar
nužno
nužno