« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
STRAHOVI

Azija traži pomicanje termina održavanja SP-a 2022. na zimu

AFC strahuje kako bi zbog iznimno visokih temperatura koje tijekom ljeta vladaju na Bliskom istoku neke od reprezentacija mogle bojkotirati prvenstvo

Peter Velappan
Peter Velappan (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Bliski istok

,

FIFA

,

Peter Velappan

Vodstvo Azijske nogometne federacije (AFC) zatražilo je od Fife da pomakne termin održavana svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine na zimu. AFC strahuje kako bi zbog iznimno visokih temperatura koje tijekom ljeta vladaju na Bliskom istoku neke od reprezentacija u strahu za zdravlje svojih igrača mogle bojkotirati prvenstvo.

"Katar je divna zemlja, ali igranje nogometa u ljetnim mjesecima je zaista neugodno. Najboljim nogometašima svijeta bilo bi teško igrati bez obzira na klimatizirane stadione," kazao je glavni tajnik AFC-a Peter Velappan. Prvi operativac AFC-a u potpunosti se slaže s Franzom Beckenbauerom koji je prije nekoliko dana prvi iznio prijedlog da se World Cup 2022. godine igra tijekom zime. "Ta promjena bi mogla utjecati na europska klupska natjecanja i nacionalne lige, ali ništa dramatično. Sve se može dogovoriti," smatra Velappan. (hina/metro-portal)

09.12.2010. 22:25:00
Novi komentar
nužno
nužno