« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NESREĆA KOD ANTENALA

Autobus pun čeških turista kraj Novigrada sletio s ceste

U autobusu su bili 31 putnik i dva vozača, a do nesreće je došlo jutros oko četiri sata; uzrok slijetanja zasad je nepoznat

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Sebelić/CROPIX)
Više o

autobus

,

prometna nesreća

,

češki turisti

,

zaposlenja

,

očekivani životni vijek

U prevrtanju autobusa čeških registarskih oznaka koji je jutros oko četiri sata izletio s ceste Novigrad - Poreč kod kamenoloma Antenal kraj Novigrada, 22 je čeških turista ozlijeđeno. Prema riječima voditeljice smjene OKC-a Policijske uprave Istarske Gordane Ostović u autobusu se nalazio 31 turist i dva vozača.

Vozač je iz, za sada neutvrđenih razloga, a najvjerojatnije zbog brzine i skliske ceste, u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, prešao na lijevu stranu kolnika i sletio izvan ceste niz padinu od najmanje tri metra, a potom se autobus prevrnuo na bok, kazala je Ostović. Ozlijeđene češke turiste odmah su zbrinuli u Domu zdravlja u Umagu. Troje ozlijeđenih nakon pregleda je otpušteno, a 19 ih je na daljnje pretrage odvezeno u pulsku Opću bolnicu.

"Svi su češki turisti dobro. Nitko nije životno ugrožen, a njih 15 već je otpušteno iz bolnice i odlaze u istarska turistička središta gdje će provesti odmor. Četvorica čeških turista, zbog manjih prijeloma i lakšeg potresa mozga, ostat će u bolnici preko noći, na promatranju", rekao je Vedran Grubišić, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije. Neozlijeđeni turisti s mjesta su nesreće prevezeni u Hotel Laguna u Novigradu. Češki turisti bili su u dolasku, a odredišta gdje će provesti odmor bila su Novigrad, Poreč i Pula. (hina/metro-portal)


19.06.2010. 10:46:00
Novi komentar
nužno
nužno