« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PREDAJA VLASTI

Australija ubrzava povlačenje svojih trupa iz Afganistana

Australsko ministarstvo obrane odlučilo je ubrzati povlačenje svojih 1500 vojnika iz Afganistana zbog napretka ostvarenog u formiranju lokalnih snaga sigurnosti

Fotografija vijesti
Više o

Austrija

,

vojska

,

NATO

,

Afganistan

,

mirovna misija

Australija će ubrzati povlačenje iz Afganistana s odlaskom polovice svojeg kontingenta 2012. zbog napretka ostvarenog u formiranju lokalnih snaga sigurnosti, izvijestio je u ponedjeljak Morning Herald, citirajući neimenovane službene izvore, javlja Hina.

Ministarstvo obrane predviđa odlazak prije kraja sljedeće godine 750 vojnika od 900 raspoređenih u pokrajini Uruzgan, to jest polovice od 1500 australskih vojnika trenutno angažiranih u zemlji, piše dnevnik.

Usprkos smrti 35 vojnika od 2001., Australija je u više navrata navodila da će poštivati datume potpunog povlačenja koje je odredio NATO za kraj 2014., i zadržati postrojbe na sadašnjoj razini.

No, australska premijerka Julia Gillard dala je prošlog mjeseca naslutiti da bi se odlazak većine australskih postrojbi mogao pomaknuti na ranije, s ranijim prijenosom odgovornosti na afganistanske snage u pokrajini Uruzgan.

12.12.2011. 10:14:48
Novi komentar
nužno
nužno