« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
VELIKA BIJELA PSINA

Australac uspio pobjeći iz smrtonosnih ralja morskog psa

"Bilo je strašno. Morski pas se pojavio u sekundi i zgrabio je Glena. Srećom, radilo se o mladoj životinji pa ugriz nije bio smrtonosan", rekli su očevici

Fotografija vijesti
Više o

Austrija

,

morski pas

,

surferi

,

napad morskog psa

Iako ga je za vrijeme surfanja za nogu ugrizao veliki morski pas, australski se surfer uspio osloboditi iz smrtonosnih ralja ove opake životinje, javlja Hina.

44-godišnji Glen Folkard, inače poznati tattoo umjetnik, uspio se istrgnuti nakon napada mlade bijele psine, te popeti na dasku nakon čega je dozvao pomoć. Pomogla su mu dva spasioca nakon čega je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu gdje je hitno operiran. Usprkos velikom gubitku krvi liječnici su ga uspjeli spasiti i njegovo stanje je sada stabilno.

"Bilo je strašno. Morski pas se pojavio u sekundi i zgrabio je Glena. Srećom, radilo se o mladoj životinji pa ugriz nije bio smrtonosan" kazao je Steve Tidey koji je bio deset metara udaljen od Folkarda. U trenutku napada na plaži koja ima zaštitnu mrežu bilo je 500-injak osoba.

Morski psi svake godine u prosjeku ubiju pet osoba. Tijekom prošle godine zabilježeno je 80-tak napada morskih pasa na ljude. Najviše napada, ukupno 40, dogodilo se u SAD-u, a slijede Australija (14) i Južna Afrika (osam).

19.01.2012. 08:54:00
Novi komentar
nužno
nužno